Пиріг з чорною смородиною – 8 рецептів в духовці з фото покроково

Відкритий пиріг з чорною смородиною в духовці

Літні ягоди активно використовуються господинями у приготуванні смачної випічки. Наприклад, дуже цікавими і красивими виходять відкриті пироги з чорною смородиною.

Час готування: 105 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Для начинки:
  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вершки 33-38 % – 100 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Крохмаль – 20 гр.

Процес приготування:

1. М’яке вершкове масло розітріть з цукром.

2. Додайте в миску яйце, змішайте інгредієнти.

3. Частинами всипте борошно, замісіть однорідне тісто.

4. Тісто розкачайте і викладіть у форму, руками розподіліть тісто по всьому об’єму і зробіть бортики. Поставте форму з тістом в холодильник на півгодини.

5. Смородину подрібніть в блендері, додайте 100 мілілітрів окропу і перемішайте до однорідності. Потім ягідну масу протріть через сито.

6. Окремо збийте яйця віночком. Додайте в яєчну масу смородиновую масу, цукор, вершки і крохмаль, змішайте.

7. Форму з основою помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 15 хвилин.

8. На корж викладіть начинку з чорної смородини і готуйте пиріг ще 30 хвилин.

9. Відкритий пиріг вийміть з форми, остудіть і потім подавайте разом з чаєм.

Приємного апетиту!