Відкритий пиріг з чорною смородиною в духовці
Літні ягоди активно використовуються господинями у приготуванні смачної випічки. Наприклад, дуже цікавими і красивими виходять відкриті пироги з чорною смородиною.
Час готування: 105 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Борошно – 150 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Для начинки:
- Смородина чорна – 200 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Вершки 33-38 % – 100 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Крохмаль – 20 гр.
Процес приготування:
1. М’яке вершкове масло розітріть з цукром.
2. Додайте в миску яйце, змішайте інгредієнти.
3. Частинами всипте борошно, замісіть однорідне тісто.
4. Тісто розкачайте і викладіть у форму, руками розподіліть тісто по всьому об’єму і зробіть бортики. Поставте форму з тістом в холодильник на півгодини.
5. Смородину подрібніть в блендері, додайте 100 мілілітрів окропу і перемішайте до однорідності. Потім ягідну масу протріть через сито.
6. Окремо збийте яйця віночком. Додайте в яєчну масу смородиновую масу, цукор, вершки і крохмаль, змішайте.
7. Форму з основою помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 15 хвилин.
8. На корж викладіть начинку з чорної смородини і готуйте пиріг ще 30 хвилин.
9. Відкритий пиріг вийміть з форми, остудіть і потім подавайте разом з чаєм.
Приємного апетиту!