Як приготувати смачний чорничний пиріг на листковому тісті?
Дуже смачний і ніжний пиріг з листкового тіста з великою кількістю чорничної начинки. У цьому рецепті ми будемо використовувати лимонний сік і цедру, щоб додати невелику кислинку у смак пирога.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
 - Чорниця – 500 гр.
 - Цукор – 100 гр.
 - Лимон – 0,5 шт.
 - Крохмаль – 2 ст. л.
 - Вода – 0,5 склянки
 - Цукор ванільний – 1 ч. л.
 - Жовток яєчний – 1 шт.
 - Олія – для змащування форми.
 
Процес приготування:
1. Листкове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі. Чорницю промийте і просушіть. Перекладіть ягоди в каструлю, додайте звичайний і ванільний цукор, цедру половини лимона і сік, перемішайте і поставте на вогонь.
2. Доведіть чорничну масу до кипіння, варіть на повільному вогні 6-7 хвилин до загустіння. Потім зніміть каструлю з вогню і остудіть її вміст.
3. Листкове тісто розрізати на дві нерівні частини.
4. Більшу частину трохи розкачати, вона буде служити основою пирога. Другу частину наріжте тонкими смужками. Більшу частину тіста викладіть в змащену маслом форму, зробіть невеликі бортики. На тісто викладіть чорничну начинку.
5. Смужками тіста прикрасьте поверхню пирога, звисаючі частини зріжте.
6. Закріпіть краю смужок з основою пирога, змастіть поверхню збитим жовтком.
7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40 хвилин. Готовий пиріг остудіть і потім подавайте на стіл з чаєм.
Приємного апетиту!












