Перевага домашніх пиріжків в тому, що можна вдосталь насолоджуватися не тільки їх смаком, але і яскравим ароматом, який виходить від свіжозготовленої тесту. А тісто в свою чергу може бути абсолютно різним, в залежності від вхідних в нього компонентів. Дана добірка допоможе вам у всьому розібратися і вибрати той самий, вдалий рецепт.
Пишні пиріжки з повидлом з дріжджового тіста
Навички приготування дріжджового тіста просто необхідні, якщо ви любите випічку, особливо домашню. А з нашим рецептом ви приготуєте таке тісто на одному диханні і зможете насолодитися не тільки результатом, а й самим процесом. І якщо під питанням вибір начинки, то для солодкого варіанти краще вибирати повидло на увазі його щільності та густоти.
Інгредієнти на
10 порц.
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Молоко коров’яче 250 мл
- Масло вершкове 100 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Повидло яблучне 300 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
Процес приготування:
- Як спекти смачні пиріжки з повидлом в духовці? Такі інгредієнти, як яйце і яблучне повидло обов’язково повинні бути кімнатної температури. Тому витягаємо їх з холодильника заздалегідь. Підігріваємо Молоко приблизно до 36 градусів. Також відміряємо потрібну кількість всіх інших компонентів.
- На даному етапі з’єднуємо сіль, цукровий пісок і сухі дріжджі. Злегка все перемішуємо.
- До сипучих компонентів поступово вливаємо тепле молоко, розтоплене і охолоджене вершкове масло, вбиваємо яйце, намагаючись перемішати всі компоненти до максимальної однорідності. Буквально за кілька хвилин дріжджі активуються, а кристалики солі і цукру повністю розчиняться.
- Беремо чисту суху ємність і просіваємо в неї борошно, роблячи в самому центрі невелике поглиблення.
- Потім вливаємо в це поглиблення молочно-дріжджову суміш і поступово замішуємо тісто.
- Коли тісто стане гладким і однорідним, накриваємо ємність харчовою плівкою і залишаємо його приблизно на годину в теплому місці.
- За цей час воно помітно збільшиться в об’ємі, що дозволяє перейти до наступного етапу. Великий клубок ділимо на кілька рівних і менших за розміром частин.
- Потім кожен кульку необхідно приплюснути і розкачати качалкою на поверхні, присипаної борошном. Так як коржі широкі, пиріжки будуть доволі великими.
- Пристойно відступаємо від краю кожної коржі і викладаємо в її центр ложку повидла.
- Після чого надаємо пиріжкам красиву форму, скріпивши їх краю як можна міцніше. Можна додати трохи рельєфу, приплюснувши їх пальчиками.
- Викладаємо заготовки швом вниз, на застелений листом пергаменту деко і випікаємо протягом 30-40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовій шафі. При цьому після перших 15 хвилин виймаємо їх з духовки і промазуємо збитим яйцем. Так вони стануть гладкими і ще більш апетитними.
- За закінчення зазначеного часу ви точно відчуєте аромат і не зможете не помітити приємний рум’янець. Це буде означати готовність пиріжків і вашу готовність заварювати чай. Перед подачею зовсім недовго їх охолодити при кімнатній температурі.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Як спекти пиріжки з повидлом без дріжджів в духовці?
Якщо процес приготування дріжджового тіста вам теж в тягар, то на цей випадок є своє рішення. Тісто, приготоване на кефірі, прекрасно підходить для солодкої начинки і відповідає всім необхідним вимогам.
Час приготування: 90 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 10-15.
Інгредієнти:
- Кефір — 1 склянка
- Масло рослинне — 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2,5-3 склянки
- Сода харчова — 1 / 3 ч. л.
- Сіль — щіпка
- Повидло — за смаком.
- Жовток яєчний — 1 шт.
Процес приготування:
1. Для приготування бездріжджового тіста кефір повинен бути кімнатної температури. Якщо вам хочеться прискорити процес, то його можна злегка підігріти максимум до 35 градусів.
2. Потім додаємо в кефір харчову соду і залишаємо ненадовго в спокої, поки не піде реакція, і не почнуть утворюватися бульбашки.
3. Наступним етапом просіваємо борошно пшеничне в окрему суху ємність.
4. В теплий кефір вливаємо олію і ретельно перемішуємо до однорідності.
5. Після чого з’єднуємо борошно пшеничне з рідкою основою, замішуючи тісто гладкої консистенції. При необхідності висипаємо ще борошна, поки не досягнемо потрібної консистенції.
6. З тіста формуємо красивий куля, перекладаємо його миску і накриваємо плівкою. Даємо тісту відпочити приблизно 20 хвилин, залишивши його в теплому місці без протягів.
7. А поки витягаємо їх холодильника повидло, щоб воно також було кімнатної температури.
8. Після закінчення зазначеного часу ділимо тісто на маленькі кульки і розгортаємо їх в тонкі коржі. На коржики покласти по чайній ложці повидла і формуємо з них пиріжок поздовжньої форми.
9. Вручну збиваємо яєчний жовток і змащуємо їм пиріжки. Випікаємо заготовки хвилин 30, заздалегідь нагрівання духовку до 180 градусів. На цьому приготування смакоти закінчено. Заварюємо ваш улюблений чай або каву і насолоджуємося своїм результатом.
Бажаємо приємного апетиту!
Дуже смачні пиріжки з повидлом на листковому тісті
Як ви можете помітити, покупне листкове тісто заощадить не тільки ваш особистий час, але і збереже ваші гроші. Тому це один з найбільш вдалих варіантів приготування солодкої випічки, яка вмить наповнить ваш будинок ароматом приємним та легким хрускотом, який не залишиться непоміченим.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Тісто листкове — 1 шт.
- Повидло — 0,5 кг
Процес приготування:
1. Перш ніж приступити до основного етапу, тісто необхідно розморозити, діставши його з упаковки і виклавши на присипану борошном поверхню. Цей етап займає мінімум часу. Головне, щоб тісто стало податливі.
2. Після чого кожен з чотирьох шарів тіста ділимо на дві рівні частини і дуже тонко розкочуємо качалкою.
3. На одну частину тонкої коржі викладаємо повидло, а на іншій робимо кілька надрізів гострим ножем, не доходячи до краю.
4. Складаємо слойку навпіл таким чином, щоб частина з надрізами була зверху. А краю приминаем маленькою ложкою. Таким чином, вони не тільки краще скріпити, але і отримають гарні рельєф.
5. Викладаємо пиріжки на деко і ставимо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Цього часу більш ніж достатньо, щоб пиріжки пропеклися.
Бажаємо вам приємного чаювання!
Простий і смачний рецепт пісних пиріжків з повидлом
Навіть якщо ви не відмовилися від яєць і молочних продуктів, вам обов’язково сподобається цей рецепт. Тісто виходить дуже ніжним, м’яким і добре пропікається. А ще для багатьох буде відкриттям, що для гладкості і додаткового рум’янцю, пиріжки можна змащувати чорним чаєм. Плюс до всього це зробить їх ще пахучіше.
Час приготування: 120 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Борошно пшеничне — 3 склянки
- Дріжджі сухі — 9 гр.
- Масло рослинне — 3 ст. л.
- Вода — 1 склянка
- Чай чорний — 40-50 мл
- Сіль — 1/4 ч. л.
- Цукор-пісок — 3 ст. л.
- Повидло яблучне — 2-2,5 склянки
Процес приготування:
1. На невеликому вогні підігріваємо воду і розчиняємо у ній 2 столові ложки цукру разом з сухими дріжджами. Весь вміст добре розмішуємо і залишаємо в теплому місці приблизно хвилин на 10-15.
2. Через цей час в цю ж ємність вливаємо олію і вмішуємо сіль. Ще раз все перемішати.
3. В окрему ємність просіваємо борошно пшеничне і потім поступово всипаємо її в рідку основу, замішуючи тісто. Додаємо борошно в тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
4. Перекладаємо тісто в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо приблизно ще на одну годину в теплому місці без протягів.
5. За цей час воно помітно зросте практично в два рази. Це означає, що можна продовжувати процес приготування.
6. Присипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо на неї тісто. Добре його переминаем і вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
7. Потім ділимо його на невеликі кульки, кожен з яких розгортаємо в тонкий коржик. Відступивши від країв, у центр кожного коржика викладаємо стільки повидла, скільки вважаєте за потрібне.
8. З коржів з повидлом формуємо витягнуті пиріжки, старанно защипывая краю. Залишаємо заготовки в теплому місці ще на 10-15 хвилин.
9. В цей час заварюємо міцний чорний чай з невеликою кількістю цукру. Приблизно три чайних ложки цукрового піску більш ніж достатньо.
10. На деко для випікання застеляємо силіконовий килимок і викладаємо на нього пиріжки. Зверху змащуємо тісто тонким шаром чорного чаю і ставимо випікатися в розігріту до 170 градусів духовку. Для повного приготування знадобиться від 30 хвилин.
11. Перевіряємо готовність пиріжків, орієнтуючись на їх зовнішній вигляд. Вони повинні покритися приємною золотистою скоринкою. Перед подачею їх даємо трохи охолонути, щоб не обпектися повидлом.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати смачні пиріжки на кефірі з повидлом?
Ще один варіант елементарного приготування бездріжджового тіста. Ніхто не зможе здогадатися, що в основі даного тесту кефір. Адже його кисломолочний смак ніяк не відбивається на смаку солодких пиріжків. А щоб вони точно вийшли смачними, варто вибирати густе і ароматне повидло.
Час приготування: 80 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 17-19.
Інгредієнти:
- Кефір – 500 мл
- Масло рослинне – 7 ст. л.
- Борошно пшеничне – 4,5-5 ст.
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – 1,5 ч. л.
- Яблучне повидло – 1,5 склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
1. Виливаємо кефір в глибоку ємність і розчиняємо в ньому сіль з цукровим піском. Буквально через пару хвилин додаємо трохи соди і добре перемішуємо.
2. Поступово вливаємо олію, не перестаючи розмішувати. Потім пшеничне борошно просіваємо в суху ємність, щоб у неї не потрапила волога.
3. З’єднуємо разом рідкі і сипучі компоненти. Все перемішуємо до однорідності.
4. Кількість борошна регулюємо на свій розсуд. І продовжуємо вимішувати м’яке, нелипким тісто, з якого можна буквально відразу ж ліпити пиріжки.
5. Один великий клубок ділимо на маленькі шматочки і скачуємо їх у кульки.
6. Потім розкачуємо кожен кульку до потрібної товщини і оптимального діаметру. Також дістаємо з холодильника повидло і викладаємо його в центр нашої заготовки. Краї коржі загинаємо з двох сторін, таким чином, формуючи пиріжок.
7. Викладаємо сформовані пиріжки на деко, змащуємо тонким шаром яйця і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо не більш півгодини, не впускаючи при цьому всередину духової шафи повітря. Перед подачею пиріжки недовго остуджуємо.
Бажаємо приємного апетиту!
Повітряні пиріжки з повидлом з тіста на молоці
Не секрет, що пиріжки на молоці виходять неймовірно ніжними, пишними і у доповненні до всього дуже м’якими. Якщо ви зацікавлені в такому результаті, то цей рецепт просто створений для вас. Доведеться приділити трохи більше часу опарі, але це варто того, щоб здивувати і нагодувати друзів і близьких.
Час готування: 90-120 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 12-14.
Склад:
Для тіста:
- Молоко — 1 склянка
- Борошно пшеничне — 500 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце куряче — 1 шт.
- Сіль — 0,5-1 ч. л.
- Дріжджі пресовані — 20-30 гр.
- Цукор-пісок — 2 ст. л.
Для начинки:
- Повидло — за смаком.
- Яйце куряче — 1 шт.
- Масло — для змазування форми.
Процес приготування:
1. Для приготування дріжджового тіста краще використовувати глибоку ємність, адже під час реакції дріжджів опара дуже підніметься. А тепер приступимо. Підігріваємо необхідну кількість молока не більше ніж 30-35 градусів. Потім опускаємо в молоко, дріжджі і в ньому ж розчиняємо одну маленьку ложку цукру. Вміст добре перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин в теплому місці.
2. Не втрачаємо часу і просіваємо борошно пшеничне. Потім 1/2 частина просіяного борошна і чайну ложку цукру додаємо в ємність з рідкими дріжджами. Інтенсивно замішуючи тісто і, накривши кришкою, залишаємо ще на 30 хвилин в теплому місці. Для цього можна розігріти до 40 градусів духовку і потім вимкнути, зберігши при цьому тепло всередині.
3. Через це час додаємо решту компоненти без борошна. Всипаємо борошно порційно, регулюючи її кількість самостійно. Замішане до потрібної консистенції тісто змащуємо олією, знову накриваємо рушником і ненадовго залишаємо в теплому місці.
4. Через 20 хвилин воно стало досить еластичним і перестало липнути до рук. Це означає, що можна перейти до приготування пиріжків.
5. Викладаємо тісто на робочу поверхню, присипавши її тонким шаром борошна, і ділимо великий клубок на рівну кількість колобків, бажаних за розміром.
6. Кожен кульку розгортаємо в тонкий коржик, в центр якої викладаємо будь повидло на ваш смак. В нашому випадку буде густе яблучне.
7. Справа залишається за малим. З коржів з повидлом формуємо пиріжки, скріпивши краю разом. На деко, застелене пергаментом або змащений вершковим маслом, викладаємо відразу всі заготовки, залишаючи між ними невелика відстань. Також, перш ніж відправити їх випікатися, збиваємо одне куряче яйце і покриваємо їм пиріжки за допомогою кухонного пензлика. Випікаємо пиріжки в розігрітій до 180-200 градусів духовці до появи приємного рум’янцю.
Бажаємо вдалих заготовок і приємного апетиту!
Солодкі здобні пиріжки з повидлом в духовці
Погодьтеся, що нестандартний рельєф пиріжків буквально відразу приковує погляд. А якщо брати в розрахунок рум’яну скоринку, пишне тісто і запечене всередині повидло, то навіть не варто роздумувати. Варто просто готувати. Всі секрети приготування знаходяться всередині самого рецепту, включаючи особливості приготування тіста і випікання пиріжків.
Час готування: 180 хв.
Час приготування:20-30 хв.
Порцій – 10-15.
Склад:
- Молоко – 400 мл
- Дріжджі – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 800-1000 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 120-140 гр.
- Ваніль – за смаком.
- Повидло – 1000 гр.
Процес приготування:
1. Молоко злегка підігріваємо максимум до 30 градусів. Потім розчиняємо в ньому дві чайні ложки дріжджів і одну столову ложку цукру. Добре перемішуємо вміст і тільки через 5-10 хвилин додаємо в молоко, курячі яйця, вливаємо олію і всипаємо такі сипучі компоненти, як сіль, цукор, ваніль.
2. В молочну суміш порційно просіваємо пшеничне борошно і вимішуємо досить еластичне, почасти навіть м’яке тісто.
3. Після того, як у вас вийшло сформувати з тіста непоганий куля, перекладаємо його в досить глибоку каструлю, прикриваємо кришкою і відправляємо на расстойку в вимкнену духовку, попередньо її розігрів до 40 градусів. На цьому етапі про тісто можна забути приблизно на 90-120 хвилин.
4. А поки дістаємо з холодильника повидло, відкладаємо потрібну нам кількість і залишаємо постояти при кімнатній температурі. Так набагато комфортніше буде розкладати його за пиріжками.
5. Після закінчення зазначеного часу перевіряємо стан тіста і витягуємо його з духової шафи. На робочій поверхні, заздалегідь присипаній борошном, поділяємо грудку на кульки вагою близько 60-70 грамів. Потім кожен кульку розкачуємо так, щоб вийшов витягнутий овал. На один кінець, якого викладаємо повидло і загортаємо його, дійшовши до середини, а на другому кінці ми робимо невеликі надрізи, не доходячи до краю.
6. Таким чином, накриваємо частина з повидлом частиною з надрізами і підгинаємо під низ краю. За таким принципом надаємо пиріжкам бажану форму. Викладаємо пиріжки на деко, застелене пергаментом. А з пиріжками залишаються останні штрихи. Поверхні заготовок наносимо збите яйце і відправляємо їх знову в розігріту до 40 градусів духовку на 20 хвилин.
7. Потім знову розігріваємо духовку, але до 180 градусів і випікаємо заготовки мінімум 20 хвилин. Цього часу має вистачити для того, щоб пиріжки підрум’янилися. Перед тим, як подати їх до чаю, даємо трохи часу охолонути. На цьому процес приготування завершено!
Бажаємо приємного апетиту!