Простий і смачний рецепт ромової баби без дріжджів
Швидкий спосіб приготувати смачну ромову бабу – без додавання дріжджів. З таким частуванням справляться навіть новачки. Використовуйте простий рецепт, щоб порадувати ваших близьких.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
 - Масло вершкове – 200 гр.
 - Яйце – 4 шт.
 - Цукор – 180 гр.
 - Лимон – 1 шт.
 - Розпушувач – 1 пакетик.
 - Мигдаль – 50 гр.
 - Горіх волоський – 50 гр.
 - Курага – 100 гр.
 - Ром – 80 мл
 
Для сиропу:
- Цукор – 2 ст. л.
 - Вода – 50 мл
 - Коньяк – 1 ч. л.
 - Есенція ромова – 5 крапель.
 
Процес приготування:
Крок 1. Старанно розминаємо розм’якшене вершкове масло з цукром.
Крок 2. Доповнюємо масу яйцями, ромом і лимонною цедрою.
Крок 3. Сюди ж просіваємо борошно з розпушувачем і вимішуємо продукти до отримання однорідного тіста.
Крок 4. Вмішуємо в продукт курагу, мигдаль та волоські горіхи. Переливаємо заготовку у форму для випікання. Готуємо 1 годину при температурі 190 градусів.
Крок 5. В цей час приготуємо сироп. Кип’ятимо воду з цукром дві хвилини, після охолоджуємо суміш і вимішуємо з коньяком і ромовою есенцією.
Крок 6. Обмазуємо готову ромову бабу сиропом, прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу!












