Як зробити смачний рулет з лаваша з сьомгою та зеленню?
Закуска з лаваша хороша тим, що її можна приготувати заздалегідь і залишити в холодильнику, а потім перед застіллям нарізати і подати до столу. Зелень в її складі зробить страву соковитою і легким, вона швидко розлетиться, і гості обов’язково попросять у вас добавки.
Склад:
- Філе слабосоленої сьомги – 300 гр.
- Лаваш – 1 шт.
- Сирний сир -150 гр.
- Листя салату – 50 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Базилік – 20 гр.
- Маслини без кісточок – 10-20 шт.
Процес приготування:
1. Кріп і базилік рубаємо ножем, маслини дрібно нарізаємо. Змішуємо сирну масу з зеленню і маслинами, ретельно перемішуємо.
2. Салат промиваємо під проточною водою, відрізаємо тверді стебла і залишаємо його висихати.
3. Філе слабосоленої сьомги ріжемо тонкими пластами.
4. Лист лаваша кладемо на рівну поверхню, змащуємо його сумішшю сирного сиру і зелені, рівномірно по всій поверхні розкладаємо шматочки червоної риби, зверху кладемо листя салату. З лаваша робимо щільний рулет, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник мінімум на 30 хвилин.
5. Охолоджений рулет розрізаємо на порції, викладаємо їх на плоске блюдо, прикрашаємо зеленню, маслинами і подаємо до столу.
Приємного апетиту!