Рулет з лаваша з червоною рибою – 10 покрокових рецептів з фото

Як зробити смачний рулет з лаваша з сьомгою та зеленню?


Закуска з лаваша хороша тим, що її можна приготувати заздалегідь і залишити в холодильнику, а потім перед застіллям нарізати і подати до столу. Зелень в її складі зробить страву соковитою і легким, вона швидко розлетиться, і гості обов’язково попросять у вас добавки.

Склад:

  • Філе слабосоленої сьомги – 300 гр.
  • Лаваш – 1 шт.
  • Сирний сир -150 гр.
  • Листя салату – 50 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Базилік – 20 гр.
  • Маслини без кісточок – 10-20 шт.

Процес приготування:

1. Кріп і базилік рубаємо ножем, маслини дрібно нарізаємо. Змішуємо сирну масу з зеленню і маслинами, ретельно перемішуємо.

2. Салат промиваємо під проточною водою, відрізаємо тверді стебла і залишаємо його висихати.

3. Філе слабосоленої сьомги ріжемо тонкими пластами.

4. Лист лаваша кладемо на рівну поверхню, змащуємо його сумішшю сирного сиру і зелені, рівномірно по всій поверхні розкладаємо шматочки червоної риби, зверху кладемо листя салату. З лаваша робимо щільний рулет, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

5. Охолоджений рулет розрізаємо на порції, викладаємо їх на плоске блюдо, прикрашаємо зеленню, маслинами і подаємо до столу.

Приємного апетиту!