Рулет зі свинини – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Свинина – це настільки універсальний продукт, що готувати з нього можна практично все, використовуючи самі різні частини туші. Будь довгастий шматок м’яса, приправте спеціями, можна перетворити в соковитий і ароматний рулет, який ідеально підходить для подачі до святкового столу в якості головної страви або ж, як компонент м’ясної нарізки. Тонкі слайсы такого страви дуже добре поєднуються з чорним хлібом і хріном, завдяки чому чудово підходять для бутербродів.

М’ясний рулет зі свинячої рульки в духовці

Рулет, приготований зі свинячої рульки, це не тільки смачно і дуже ароматно, але що саме головне – корисно. Так як в таке блюдо не додаються ніякі шкідливі речовини, а в складі використовуються тільки натуральні інгредієнти.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Свиняча рулька 1 шт.
  • Спеції для свинини 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Рулет зі свинини в духовці приготувати дуже просто. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
  2. Обережно надрізаємо рульку вздовж і виймаємо кістка, намагаючись не пошкодити м’якоть.
  3. У глибокій тарілці змішуємо ваші улюблені спеції, сіль і перець.
  4. Старанно натираємо свинину приправами з усіх боків.
  5. Сіточку формувальну надягаємо на трубку відповідного діаметру.
  6. Свинину звертаємо в щільний рулет, підвертаючих краї всередину, і кладемо в трубу, туго натягуючи сітку.
  7. Загорнути м’ясо фольгою і випікаємо 60-90 хвилин при температурі 200 градусів.
  8. За закінчення часу акуратно знімаємо фольгу і підрум’янюємо м’ясо ще близько 10 хвилин.
  9. Готовий рулет повністю охолоджуємо (бажано прибрати на ніч у холодильник) і після, знімаємо формувальну сітку. Приємного апетиту!

Домашній рулет зі свинячої очеревини

Для того щоб порадувати всю свою сім’ю смачним домашнім рулетом з свинини, який в одну мить замінить покупну шинку і карбонат, достатньо лише придбати «правильний» шматок м’яса, де шарами чергується сало і м’якоть.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Очеревина – 800-900 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло рослинне – 3-5 ст. л.
  • соєвий Соус – 2-3 ст. л.
  • гострий Соус – 2-3 краплі.
  • Приправи – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно обполіскуємо водою і обсушуємо, зачищаємо від білих плівок і знімаємо щільну шкуру.

Крок 2. Обрізаємо нерівні краї для того, щоб готова страва виглядало акуратно.

Крок 3. Гострим ножем робимо глибокі надрізи по всьому периметру шматка, на відстані 3 см один від одного.

Крок 4. Готуємо соус: у піалі змішуємо масло, два види соусу, часник, пропущений через прес, ваші улюблені спеції, сіль і чорний перець.

Крок 5. Щедро змащуємо отриманої заправкою м’ясо, не забуваючи про надрізи, посипаємо дрібно нарубаною зеленню.

Крок 6. Звертаємо туго рулет таким чином, щоб зелень залишалася всередині.

Крок 7. Щільно перев’язуємо приправлену очеревину кулінарною ниткою.

Крок 8. Сухими руками додатково натираємо рулет спеціями (чудово підходять хмелі-сунелі і паприка).

Крок 9. Кладемо заготовку в рукав для запікання і нещільно зав’язуємо кінчики.

Крок 10. При температурі 180 градусів і випікаємо рулет не менше 90 хвилин. Приємного апетиту!

Рулет з свинячої шкурки з часником

Приготуємо смачний рулет зі свинячої шкіри з додаванням часнику і рубленого м’яса, який надає готовому страві неповторний аромат і дуже цікавий смак. Для готування слід вибирати шкірку прямокутної форми і невеликих розмірів, щоб сформований рулет легко помістився в каструлю.

Час готування – 4 год 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Шкурка свиняча – 800-1000 гр.
  • Свинина – 400-450 гр.
  • Часник – 1-2 головки.
  • Суміш перців – 3 ч. л.
  • Лист лавра – 2-3 шт.
  • Перець запашний горошком – 4-5 шт.
  • Перець чорний горошком -5-6 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для розм’якшення жорсткої шкірки занурюємо її в холодну воду на 2 години, після закінчення часу зачищаємо зовнішній шар скребком або ножем, ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими рушниками.

Крок 2. Посипаємо решту сала на шкірці сіллю і половиною суміші перців – натираємо.Крок 3. Дві головки часнику очищаємо від лушпиння (2-3 зубки залишаємо недоторканими) і пропускаємо через прес, натираємо половиною часникової маси шкірку.

Крок 4. Для приготування начинки дрібно нарізаємо м’ясо (за бажанням можна додати сало).

Крок 5. У мелене м’ясо засипаємо суміш перців, залишки часникової маси і сіль – гарненько перемішуємо.

Крок 6. Розподіляємо начинку в рівний шар на шкірці, притискаючи рукою.Крок 7. Звертаємо щільний рулет і обв’язуємо товстою ниткою або мотузкою.

Крок 8. Перекладаємо заготовку в каструлю відповідного розміру, а також додаємо зубки часнику, лавр, і горошини перцю. Підсолюємо по своєму смаку.

Крок 9. Заливаємо рулет водою таким чином, щоб він не спливав на поверхню (при необхідності встановлюємо гніт). Доводимо вміст каструлі до кипіння, а після включаємо помірний вогонь і відварюємо рулет протягом 2-2,5 годин.

Крок 10. Відварену рулет виймаємо з бульйону, знімаємо нитки і повністю охолодити при кімнатній температурі, потім кілька годин охолоджуємо в холодильнику.Крок 11. Ароматну закуску нарізаємо і подаємо до столу з гострою аджикою. Приємного апетиту!

Соковитий і ніжний рулет зі свинячої грудинки в духовці

Приготуємо неймовірно смачний рулет зі свинячої грудинки з пікантною начинкою з зернової французької гірчиці. Готове блюдо виходить дуже ніжним і соковитим всередині, а зовні його покриває рум’яна хрустка скориночка.

Час готування – 28 ч.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Грудинка свиняча – 2,5 кг
  • Кетчуп чилі – 100 гр.
  • Гірчиця зерниста – 3 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Кріп (сушений) – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Для глазурі:

  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Соус теріякі» — 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти за списком: м’ясо слід вибирати на шкірці, обполіскуємо і обсушуємо його.

Крок 2. На м’ясистою грудинці робимо часті і глибокі надрізи.

Крок 3. Поливаємо свинину гострим кетчупом і старанно втираємо.

Крок 4. Слідом додаємо зернисту гірчицю.

Крок 5. Посипаємо м’ясо приправами, сіллю і викладаємо часник, нарізаний тонкими слайсами.

Крок 6. Звертаємо грудинку в тугий рулет і перев’язуємо шпагатом.

Крок 7. Обертаємо заготівлю шаром фольги і ставимо в холод на 24 години для просочення спеціями. Після закінчення часу, випікаємо рулет при температурі 160 градусів протягом 3,5-4 годин.

Крок 8. За півгодини до готовності беремося за глазур: у піалі змішуємо кетчуп, соус теріякі», сіль і перець.

Крок 9. Через 4 години від початку запікання знімаємо фольгу, обмазуємо ароматну грудинку соусом і повертаємо в духовку, але вже при 200 градусах. Готуємо близько 35-40 хвилин.

Крок 10. Приємного апетиту!

Як запекти рулет зі свинини в фользі в духовці?

Лише раз, приготувавши соковитий і неймовірно смачний рулет зі свинячого м’яса до святкового столу, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, що й не дивно! Адже така страва подобається всім, хто встигає його спробувати. Саме «встигає» тому що таке гаряче страву в першу чергу «розлітається» з тарілок.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Грудинка свиняча – 1 кг
  • Приправи для мяса – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під струменем води і насухо витираємо, розрізаємо, таким чином, щоб вийшов пласт приблизно однієї товщини.Крок 2. В окремій глибокої посуді перемішуємо спеції, сіль і чорний перець.

Крок 3. Отриманої сухою сумішшю натираємо м’ясо з усіх боків.

Крок 4. Звертаємо грудинку в тугий рулет, підрівнюємо краю і обв’язуємо шпагатом або кулінарною ниткою.

Крок 5. Укладаємо заготовку в рукав для запікання і щільно зав’язуємо кінці.

Крок 6. Відварюємо м’ясо протягом 60 хвилин після закипання, досить часто перевертаючи.

Крок 7. Варений рулет перекладаємо у форму для запікання і зверху розрізаємо рукав. Випікаємо до утворення рум’яної скоринки, періодично поливаючи м’ясним соком.

Крок 8. Золотисте м’ясо перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Крок 9. Тільки після того, як рулет охолоне, нарізаємо слайсами і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Рулет зі свинячої рульки, варений в плівці

чи Знаєте ви про такому цікавому способі приготування, як варіння в харчовій плівці? М’ясний рулет, сформований за допомогою поліетилену, ідеально тримає свою форму, навіть після термічної обробки і відрізняється своїм неповторним смаком і ароматом.

Час готування – 3 ч. 55 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Рулька свиняча – 1,2 кг
  • Желатин – 10 гр.
  • Спеції для свинини – 1 ч. л.
  • Часник – 4-6 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо замочуємо рульку в холодній воді на 25 хвилин, після зачищаємо шкірку, ретельно промиваємо і насухо витираємо за допомогою паперових рушників. Гострим ножем робимо надріз уздовж кістки.

Крок 2. Зрізаємо м’якоть з кістки, уклавши рульку шкіркою вниз. При необхідності обрізаємо надлишки сала.

Крок 3. Вирізаємо філе і ріжемо тонкими смужками.

Крок 4. Приправляємо подрібнене м’ясо спеціями, сіллю і чорним меленим перцем, додаємо 5 грам желатину.

Крок 5. В ту ж посуд кладемо часник, пропущений через прес – ретельно перемішуємо.

Крок 6. Шкірку приправляємо аналогічним способом, втираємо часник і посипаємо залишками желатину.

Крок 7. У центр шкурки викладаємо м’ясні шматочки.

Крок 8. Звертаємо в тугий рулет.

Крок 9. Щільно перев’язуємо заготівлю шпагатом або кулінарною ниткою, заправляючи кінці всередину.

Крок 10. Загортаємо в рулет кілька шарів плівки.

Крок 11. Перекладаємо напівфабрикат в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після, зменшуємо вогонь і відварюємо м’ясо близько трьох годин.

Крок 12. Після закінчення часу, акуратно виймаємо рулет з каструлі, охолоджуємо при кімнатній температурі і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Рулет зі свинини, зварену в лушпинні цибулі в каструлі

Для того, щоб назавжди відмовитися від магазинних напівфабрикатів з сумнівним складом, досить хоча б один раз приготувати неймовірно смачний рулет зі свинячої очеревини з часником і травами. Готова страва чудово підходить для бутербродів і м’ясного асорті.

Час готування – 5 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Очеревина свиняча – 1,5 кг
  • Часник – 4-6 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • цибульна Лушпиння – 2-3 жмені.
  • Лист лавра – 3-4 шт.
  • Сіль – 3-4 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Вода – 2 л
  • Петрушка – ½ пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь залишаємо очеревину на півгодини в холодній воді, потім соскабливаем верхній шар шкурки ножем, ретельно промиваємо й обсушуємо. По всьому периметру робимо глибокі надрізи і натираємо подрібненим часником (кількість зубков регулюйте за своїм смаком).

Крок 2. Злегка відбиваємо свинину і посипаємо двома видами перцю.

Крок 3. Також додаємо до м’яса дрібно посічену петрушку і сушений базилік.

Крок 4. Звертаємо очеревину в щільний рулет і туго пов’язуємо.

Крок 5. У каструлю насипати цибульне лушпиння і сіль, додаємо лаврушку, цибулю і моркву.

Крок 6. На «подушку» з лушпиння і овочів укладаємо напівфабрикат і заливаємо водою (близько двох літрів).

Крок 7. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь, і відварюємо 2 години.

Крок 8. Після закінчення часу, даємо рулету повністю охолонути в бульйоні. Потім, відправляємо страву на кілька годин в холодильну камеру, зрізаємо нитки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Рулет зі свинячої вирізки з начинкою в духовці

Приготуємо смачний домашній рулет з дуже ніжною свинячий частини – вирізки, доповнивши страву соковитою і пікантною начинкою з грибів, шинки і свіжої зелені. Таке блюдо напевно припаде до смаку всім, хто тільки спробує його!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Вирізка свиняча – 600-700 гр.
  • Спеції для м’яса – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для начинки:

  • Печериці – 160-180 гр.
  • Шинка – 60-80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з готування начинки. Шинку або грудинку дрібно нарізаємо і обсмажуємо кілька хвилин на рослинній олії, після засипаємо подрібнену цибулю.

Крок 2. Слідом відправляємо в сковороду тонкі слайсы грибів, посипаємо спеціями і обсмажуємо все разом близько 4 хвилин.

Крок 3. Дрібно рубаємо зелень і змішати з обсмаженими інгредієнтами.

Крок 4. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, насухо обсушуємо за допомогою паперових рушників і зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру.

Крок 5. Для того, щоб припинити вирізку в тонкий пласт і надалі сформувати рулет, робимо надріз уздовж, приблизно на 2/3 товщини.

Крок 6. Розгортаємо надрізаний край і робимо ще два шару в товстій частині, розгортаємо свинину, як книжку.

Крок 7. Пласт з обох сторін приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 8. Розподіляємо начинку рівним шаром по всьому периметру вирізки.

Крок 9. Звертаємо тугий рулет, закріплюючи краю зубочистками або дерев’яними шпажками.

Крок 10. Дно сковороди промазуємо маслом і розжарюємо, після викладаємо напівфабрикат і швидко обсмажуємо до утворення апетитною скоринки.

Крок 11. Переставляємо жароміцний посуд зі свининою в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.

Крок 12. Випікаємо близько 20-30 хвилин, і подаємо до столу. Приємного апетиту!

М’який і соковитий свинячий рулет в рукаві в духовці

Рулет, виготовлений з ніжного свинячого м’яса і запечена в рукаві – це соковите блюдо, яке тільки можливо приготувати. Завдяки томління у власному соку, свинина максимально просочується травами і спеціями, і після охолодження просто тане у роті. Сам процес не вимагає багато часу і зусиль, а результатом ви напевно залишитеся задоволені!

Час готування – 3-3,5 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Очеревина свиняча – 1,3 кг
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець «чилі» мелений – ½ ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Зелень (подрібнена) – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо під водою і даємо трохи часу обсохнути, після зачищаємо від білих плівок і прожилок, які в подальшому можуть порушити ніжну текстуру.

Крок 2. Перевернувши пласт м’ясом вниз, зрізаємо шкірку. По всьому периметру м’якоті робимо глибокі надрізи, але не розрізаємо повністю і злегка присаливаем.

Крок 3. Готуємо ароматний маринад: в окрему піалі змішуємо соєвий соус, часник, пропущений через прес, спеції і гірчицю.

Крок 4. Щедро змащуємо очеревину (з одного боку) отриманим маринадом і посипаємо подрібненою зеленню.

Крок 5. Звертаємо пласт в тугий рулет.

Крок 6. І щільно перев’язуємо за допомогою шпагату або кулінарної нитки, загортаючи краї всередину.

Крок 7. Кладемо заготовку в рукав для запікання, зав’язуємо з двох сторін і залишаємо при кімнатній температурі на 60-120 хвилин для просочення спеціями.

Крок 8. Після закінчення часу відправляємо напівфабрикат в духовку, попередньо розігріту до 190-200 градусів, і готуємо близько півтора-двох годин, залежно від товщини рулету і потужності вашої техніки. До початку запікання робимо кілька проколів у рукаві.

Крок 9. Готову страву остуджуємо прямо в целофані, не розрізаючи його. Тільки через кілька годин приступаємо до нарізці і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Рулет з свинячої голови в домашніх умовах

Коли потрібно здивувати гостей і членів сім’ї якимось незвичайним, але дуже смачною і ароматною стравою – однозначно готуємо апетитний рулет з свинячої голови, без застосування яких-небудь спеціальних пристосувань, досить витратити лише трохи часу і диво-страву вже на вашому столі.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Голова свиняча – 1 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Чебрець – 3-4 гілочки.
  • Розмарин – 3-4 гілочки.
  • Базилік – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гарненько зачищаємо основу майбутнього рулету за допомогою грубої щітки або абразивні губки, прибираємо щетинку і ретельно промиваємо під струменем води, приділяючи особливу увагу п’яточку і вухам.

Крок 2. Акуратно відокремлюємо м’ясо з жиром від кісток, намагаючись не пошкодити цілісність шкіри. Відрізаємо мову і надлишки сала.

Крок 3. Таким чином, повинна виглядати заготівля із зворотного боку. Обрізаємо надлишки жиру.

Крок 4. Викладаємо мову по центру, а дірки від очей закладаємо м’якоттю.

Крок 5. Уздовж шийних м’язів робимо неглибокі надрізи і старанно натираємо пласт сухими спеціями і часником, пропущеним через прес.

Крок 6. Звертаємо приправлене м’ясо зі шкіркою в щільний рулет і міцно перев’язуємо шпагатом, з боків просовуємо гілочки трав.

Крок 7. На дно форми для запікання викладаємо обрізки сала і гілочки розмарину і чебрецю, на них – рулет. Накриваємо посуд фольгою і ставимо в духову шафу на 2-3 години при температурі 180 градусів. Рекомендується якомога частіше поливати напівфабрикат тане жиром.Крок 8. Після закінчення часу виймаємо страву з духовки, охолодити і тільки потім зрізаємо нитки. Приємного апетиту!