Рулет зі свинячої рульки, варений в плівці
чи Знаєте ви про такому цікавому способі приготування, як варіння в харчовій плівці? М’ясний рулет, сформований за допомогою поліетилену, ідеально тримає свою форму, навіть після термічної обробки і відрізняється своїм неповторним смаком і ароматом.
Час готування – 3 ч. 55 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Рулька свиняча – 1,2 кг
- Желатин – 10 гр.
- Спеції для свинини – 1 ч. л.
- Часник – 4-6 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо замочуємо рульку в холодній воді на 25 хвилин, після зачищаємо шкірку, ретельно промиваємо і насухо витираємо за допомогою паперових рушників. Гострим ножем робимо надріз уздовж кістки.
Крок 2. Зрізаємо м’якоть з кістки, уклавши рульку шкіркою вниз. При необхідності обрізаємо надлишки сала.
Крок 3. Вирізаємо філе і ріжемо тонкими смужками.
Крок 4. Приправляємо подрібнене м’ясо спеціями, сіллю і чорним меленим перцем, додаємо 5 грам желатину.
Крок 5. В ту ж посуд кладемо часник, пропущений через прес – ретельно перемішуємо.
Крок 6. Шкірку приправляємо аналогічним способом, втираємо часник і посипаємо залишками желатину.
Крок 7. У центр шкурки викладаємо м’ясні шматочки.
Крок 8. Звертаємо в тугий рулет.
Крок 9. Щільно перев’язуємо заготівлю шпагатом або кулінарною ниткою, заправляючи кінці всередину.
Крок 10. Загортаємо в рулет кілька шарів плівки.
Крок 11. Перекладаємо напівфабрикат в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після, зменшуємо вогонь і відварюємо м’ясо близько трьох годин.
Крок 12. Після закінчення часу, акуратно виймаємо рулет з каструлі, охолоджуємо при кімнатній температурі і насолоджуємося. Приємного апетиту!