Рибні котлети в духовці – 8 дуже смачних рецептів з покроковими фото

ПП дієтичне рибні котлети в духовці

Приготовані в духовці котлети виходять дуже ніжними та смачними. У фарш додаються вівсяні пластівці і житні висівки, які не тільки тримають його форму, але і додають додаткові корисні властивості до страви. Також туди йде цибулю, сіль, спеції, яйце і трохи оливкової олії.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Фарш рибний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Пластівці вівсяні – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Висівки житні – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. В окрему ємність викладаємо фарш. Для цього рецепта краще всього підходить нежирна риба. У нас це бички. Можна також зробити фарш з двох видів риби. Краще всього купити цілу рибу і перекрутити на м’ясорубці самостійно вдома. Цибулину миємо, чистимо і дрібно нарізаємо. Відправляємо у фарш і перемішуємо.

2. Далі додаємо сіль, перець, суміш перців і паприку.

3. Потім насипаємо житні висівки вівсяні пластівці. Вівсянку краще використовувати ту, яка не потребує варіння.

4. У фарш розбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Даємо йому постояти, щоб висівки з вівсяними пластівцями розмокли.

5. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю масла. Починаємо формувати котлети. Руки злегка змащуємо у воді і ліпимо з фаршу акуратні кульки. Перекладаємо їх у форму.

6. Розігріваємо духовку до 190оС і відправляємо в неї форму з котлетами на півгодини. Готову страву подаємо разом з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!