ПП дієтичне рибні котлети в духовці
Приготовані в духовці котлети виходять дуже ніжними та смачними. У фарш додаються вівсяні пластівці і житні висівки, які не тільки тримають його форму, але і додають додаткові корисні властивості до страви. Також туди йде цибулю, сіль, спеції, яйце і трохи оливкової олії.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Фарш рибний – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Пластівці вівсяні – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Висівки житні – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. В окрему ємність викладаємо фарш. Для цього рецепта краще всього підходить нежирна риба. У нас це бички. Можна також зробити фарш з двох видів риби. Краще всього купити цілу рибу і перекрутити на м’ясорубці самостійно вдома. Цибулину миємо, чистимо і дрібно нарізаємо. Відправляємо у фарш і перемішуємо.
2. Далі додаємо сіль, перець, суміш перців і паприку.
3. Потім насипаємо житні висівки вівсяні пластівці. Вівсянку краще використовувати ту, яка не потребує варіння.
4. У фарш розбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Даємо йому постояти, щоб висівки з вівсяними пластівцями розмокли.
5. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю масла. Починаємо формувати котлети. Руки злегка змащуємо у воді і ліпимо з фаршу акуратні кульки. Перекладаємо їх у форму.
6. Розігріваємо духовку до 190оС і відправляємо в неї форму з котлетами на півгодини. Готову страву подаємо разом з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!