Рибний пиріг – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Як спекти рибний пиріг з дріжджового тіста в духовці?

Пухкий і рум’яний рибний пиріг виходить на дріжджовому тісті. Приготуйте яскраве блюдо для вашого ситного обіду або перекусу. Таке частування приємно здивує своїм смаком і ароматом.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Риба консервована – 1 банку.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 400 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 5 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. З’єднуємо цукор, сіль і дріжджі.

2. Вливаємо сюди теплу воду, оливкова олія і поступово просіваємо борошно.

3. Вимішуємо тісто до однорідності.

4. Залишаємо його під рушником в теплому місці на 1-1,5 години.

5. Розминаємо готовий продукт руками. Можна відщипнути невеликий шматок для прикраси.

6. З консерви зливаємо рідину. Очищаємо овочі.

7. Ділимо тісто на дві частини. Розкачуємо їх в тонкі пласти.

8. Одну частину викладаємо у форму для випікання.

9. Далі подрібнюємо цибулю.

10. Ріжемо Тонкими брусочками картоплю.

11. Розмішуємо рибу з цибулею.

12. На тісто викладаємо картоплю.

13. Далі кладемо рибу з цибулею.

14. Закриваємо начинку другим пластом тіста. З решти шматочків робимо прикраса.

15. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

16. Обмазуємо рум’яний продукт вершковим маслом.

17. Яскравий пиріг з рибою готовий. Пригощайтеся!