Як спекти рибний пиріг з дріжджового тіста в духовці?
Пухкий і рум’яний рибний пиріг виходить на дріжджовому тісті. Приготуйте яскраве блюдо для вашого ситного обіду або перекусу. Таке частування приємно здивує своїм смаком і ароматом.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Риба консервована – 1 банку.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 400 гр.
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 5 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. З’єднуємо цукор, сіль і дріжджі.
2. Вливаємо сюди теплу воду, оливкова олія і поступово просіваємо борошно.
3. Вимішуємо тісто до однорідності.
4. Залишаємо його під рушником в теплому місці на 1-1,5 години.
5. Розминаємо готовий продукт руками. Можна відщипнути невеликий шматок для прикраси.
6. З консерви зливаємо рідину. Очищаємо овочі.
7. Ділимо тісто на дві частини. Розкачуємо їх в тонкі пласти.
8. Одну частину викладаємо у форму для випікання.
9. Далі подрібнюємо цибулю.
10. Ріжемо Тонкими брусочками картоплю.
11. Розмішуємо рибу з цибулею.
12. На тісто викладаємо картоплю.
13. Далі кладемо рибу з цибулею.
14. Закриваємо начинку другим пластом тіста. З решти шматочків робимо прикраса.
15. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.
16. Обмазуємо рум’яний продукт вершковим маслом.
17. Яскравий пиріг з рибою готовий. Пригощайтеся!