Рис з морепродуктами – це дуже смачне і яскраве страву за мотивами середземноморської кухні. Таке апетитне і поживне частування підійде для сімейного обіду, вечері або перекусу. Є багато варіантів для приготування вишуканого продукту. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашої покрокової кулінарної добірці.
Смажений рис з морепродуктами на сковороді
Смажений рис з морепродуктами на сковороді порадує вас своїм яскравим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Така кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню і прикрасить стіл. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
4 порц.
- Мідії ½ кг
- Рис білий 300 гр.
- Часник 6 зуб.
- Яйце куряче 3 шт.
- Цибуля зелена 50 гр.
- Корінь імбиру 20 гр.
- Масло рослинне 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Соус соєвий для подачі
Процес приготування:
- Спочатку розморозьте мідії. Для цього їх можна покласти на сито. Наповнене сито встановлюємо над мискою, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.
- Подрібнюємо імбир, часник і зелений лук.
- В окремій глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця. Солимо і перчимо інгредієнт. Перемішуємо вінчиком.
- У каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо на ньому імбир, часник і частину зеленої цибулі близько двох хвилин, постійно помішуючи.
- Викладаємо мідії, смажимо ще одну хвилину. Після сюди відправляємо відварений до напівготовності рис. Перемішуємо вміст і смажимо все разом ще пару хвилин.
- Відправляємо в заготовку залишився лук і виливаємо яєчну суміш. Ретельно вимішуємо і готуємо ще дві-три хвилини. Після солимо, перчимо страву.
- Смажений рис з морепродуктами на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу з соєвим соусом!
