Рис з морепродуктами – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рис з морепродуктами по-тайськи

Рис з морепродуктами по-тайськи – це апетитне, оригінальне і поживне частування, яке нікого не залишить байдужим і різноманітить ваше меню. Приготувати смачне і соковите блюдо з морепродуктами зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Рис – 100 гр.
  • Креветки – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Лайм – 2 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Пластівці перцю чилі – 0,5 ч. л.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Арахіс подрібнений – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо рис до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Розбираємо овочі. Моркву ріжемо соломкою, середніми шматочками нарізаємо цибулю подрібнюємо корінь імбиру. Раздавливаем зубчик часнику.

Крок 3. У розігріту з рослинною олією сковороду розбиваємо куряче яйце. Швидко перемішуємо його лопаткою.

Крок 4. Викладаємо до яйцю часник, цибуля, морква, імбир і пластівці перцю чилі. Обсмажуємо все разом до м’якості овочів і викладаємо сюди креветки. Готуємо ще одну хвилину.

Крок 5. Додаємо цедру одного лайма. З іншого видавлюємо сік лайма.

Крок 6. Викладаємо відварений рис і подрібнений помідор.

Крок 7. Вливаємо соєвий соус, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо частування, тушкуємо пару хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 8. В кінці готування посипаємо блюдо залишилися пластівці чилі і подрібненим арахісом.

Крок 9. Рис з морепродуктами по-тайськи готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!