Рис з морепродуктами по-тайськи
Рис з морепродуктами по-тайськи – це апетитне, оригінальне і поживне частування, яке нікого не залишить байдужим і різноманітить ваше меню. Приготувати смачне і соковите блюдо з морепродуктами зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Рис – 100 гр.
- Креветки – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Корінь імбиру – 10 гр.
- Лайм – 2 шт.
- Томат – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Соус соєвий – 50 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Пластівці перцю чилі – 0,5 ч. л.
- Цибуля зелена – 3 пера.
- Арахіс подрібнений – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо рис до готовності в підсоленій воді.
Крок 2. Розбираємо овочі. Моркву ріжемо соломкою, середніми шматочками нарізаємо цибулю подрібнюємо корінь імбиру. Раздавливаем зубчик часнику.
Крок 3. У розігріту з рослинною олією сковороду розбиваємо куряче яйце. Швидко перемішуємо його лопаткою.
Крок 4. Викладаємо до яйцю часник, цибуля, морква, імбир і пластівці перцю чилі. Обсмажуємо все разом до м’якості овочів і викладаємо сюди креветки. Готуємо ще одну хвилину.
Крок 5. Додаємо цедру одного лайма. З іншого видавлюємо сік лайма.
Крок 6. Викладаємо відварений рис і подрібнений помідор.
Крок 7. Вливаємо соєвий соус, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо частування, тушкуємо пару хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 8. В кінці готування посипаємо блюдо залишилися пластівці чилі і подрібненим арахісом.
Крок 9. Рис з морепродуктами по-тайськи готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!