Рис з морепродуктами – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Різотто з морепродуктами в томатному соусі

Різотто з морепродуктами в томатному соусі відрізняється насиченим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Цікава кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню і прикрасить стіл. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Томати у власному соку – 300 гр.
  • Мідії – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Насіння фенхелю – 2 щіпки.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Бульйон рибний – 2 склянки
  • Вино біле сухе – 100 мл
  • Сир пармезан – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Томати у власному соку перебиваємо блендером. Необхідно отримати однорідну кашку. Доповнюємо її меленим перцем, сушеним базиліком і насінням фенхеля.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і продавлюємо зубчики часнику.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди зубчики часнику, смажимо до появи аромату. Після прибираємо часник і викладаємо сюди подрібнену цибулю. Далі додаємо рис, смажимо все разом кілька хвилин і вливаємо вино. Тушкуємо близько 10 хвилин.

Крок 4. Вливаємо в заготовку рибний бульйон і половину томатної маси. Тушкуємо на помірному вогні близько 15 хвилин. Поступово додаємо решту томатний соус.

Крок 5. Мідії промиваємо під водою і відкидаємо на сито.

Крок 6. Викладаємо мідії в загальну масу. Тушкуємо близько 10 хвилин. За смаком солимо і перчимо. Після вимикаємо вогонь, закриваємо блюдо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.

Крок 7. Різотто з морепродуктами в томатному соусі готово. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!