Різотто з морепродуктами в томатному соусі
Різотто з морепродуктами в томатному соусі відрізняється насиченим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Цікава кулінарна ідея різноманітить ваше домашнє меню і прикрасить стіл. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Рис – 150 гр.
- Томати у власному соку – 300 гр.
- Мідії – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сіль морська – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Насіння фенхелю – 2 щіпки.
- Базилік сушений – 1 щіпка.
- Бульйон рибний – 2 склянки
- Вино біле сухе – 100 мл
- Сир пармезан – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Томати у власному соку перебиваємо блендером. Необхідно отримати однорідну кашку. Доповнюємо її меленим перцем, сушеним базиліком і насінням фенхеля.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і продавлюємо зубчики часнику.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди зубчики часнику, смажимо до появи аромату. Після прибираємо часник і викладаємо сюди подрібнену цибулю. Далі додаємо рис, смажимо все разом кілька хвилин і вливаємо вино. Тушкуємо близько 10 хвилин.
Крок 4. Вливаємо в заготовку рибний бульйон і половину томатної маси. Тушкуємо на помірному вогні близько 15 хвилин. Поступово додаємо решту томатний соус.
Крок 5. Мідії промиваємо під водою і відкидаємо на сито.
Крок 6. Викладаємо мідії в загальну масу. Тушкуємо близько 10 хвилин. За смаком солимо і перчимо. Після вимикаємо вогонь, закриваємо блюдо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.
Крок 7. Різотто з морепродуктами в томатному соусі готово. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!