Рисова каша на воді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати рисову кашу на воді з яблуками?

Для приготування ідеальної рисової каші з яблуками, потрібно відповідально підійти до вибору рису і зрозуміти, який результат ви очікуєте. Для готування в’язкої кашки краще всього використовувати круглий рис, а для приготування розсипчастою – довгозернистий.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис – ½ склянки
  • Вода – 2 склянки
  • Молоко – ½ склянки
  • Яблуко – ½ шт.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Шоколад – 10 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Крупу добре промиваємо 3-4 рази під струменем води.

2. У сотейник висипаємо чистий рис, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь.

3. Періодично помішуючи, варимо до повного випаровування води.

4. Після, вливаємо молоко і доводимо до кипіння.

5. З яблука знімаємо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо невеликими кубиками – відправляємо до крупі і варимо ще пару хвилин.

6. Останнім етапом додаємо сіль, цукровий пісок і шматочок вершкового масла – перемішуємо і знімаємо з вогню.

7. Розкладаємо запашну кашу в порційні піали, посипаємо тертим шоколадом і подаємо до столу. Приємного апетиту!