Як приготувати рисову кашу на воді з яблуками?
Для приготування ідеальної рисової каші з яблуками, потрібно відповідально підійти до вибору рису і зрозуміти, який результат ви очікуєте. Для готування в’язкої кашки краще всього використовувати круглий рис, а для приготування розсипчастою – довгозернистий.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис – ½ склянки
- Вода – 2 склянки
- Молоко – ½ склянки
- Яблуко – ½ шт.
- Цукор-пісок – 1-2 ст. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Шоколад – 10 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Крупу добре промиваємо 3-4 рази під струменем води.
2. У сотейник висипаємо чистий рис, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь.
3. Періодично помішуючи, варимо до повного випаровування води.
4. Після, вливаємо молоко і доводимо до кипіння.
5. З яблука знімаємо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо невеликими кубиками – відправляємо до крупі і варимо ще пару хвилин.
6. Останнім етапом додаємо сіль, цукровий пісок і шматочок вершкового масла – перемішуємо і знімаємо з вогню.
7. Розкладаємо запашну кашу в порційні піали, посипаємо тертим шоколадом і подаємо до столу. Приємного апетиту!