Рисова каша на молоці з гарбузом та яблуками
Вашій увазі представляється рецепт дуже корисного страви з рисової крупи з додаванням яблук і гарбуза. Оранжевий овоч – дуже потрібний продукт, так як він багатий бета-каротином, що надає колосальну підтримку зору і вітаміном С, якого нам так не вистачає в осінньо-зимовий період.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Гарбуз (м’якоть) – 300 гр.
- Рис – 200 гр.
- Яблука – 600-700 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко – 350 мл
- Вода – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо і відміряє потрібну нам кількість гарбуза, яблук і сипучих продуктів.
2. М’якоть помаранчевого овоча очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо невеликими кубиками – розподіляємо рівним шаром на дні ємності для готування на пару (в мультиварці).
3. Рис (краще всього використовувати круглих сортів) гарненько промиваємо під струменем води і викладаємо в чашу мультиварки, дно якої заздалегідь промазуємо вершковим маслом.
4. Заливаємо крупу молоком і водою, а зверху встановлюємо піддон з гарбузовим кубиками. В мультиварці включаємо режим «Молочна каша» на 20 хвилин, після відключення агрегату кришку не відкриваємо – даємо страві настоятися ще 7-10 хвилин.
5. Розм’якшену гарбуз перекладаємо в тарілку і розминаємо виделкою або толкушкой для картоплі до однорідності. Рис перекладаємо в глибоку ємність і додаємо до нього вершкове масло (десь 5 грам залишаємо на потім) і пюре з жовтогарячої м’якоті – все ретельно перемішуємо.
6. Займемося яблуками. Фрукти промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо кубиками. У міксері збиваємо два курячих яйця, поступово вводячи туди цукровий пісок.
7. Отриманої цукрово-яєчною сумішшю заливаємо яблучні шматочки.
8. Далі, додаємо рис з гарбузовим пюре – заважаємо. Чашу мультиварки змащуємо залишками олії і викладаємо майже готову кашу.
9. Включаємо режим «Випічка», а на таймері встановлюємо 30 хвилин. Через півгодини каша готова – розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Прикрашаємо за бажанням будь-якими сухофруктами, які вам подобаються. Приємного апетиту!