Салат Донський на зиму з червоними помідорами і огірками
Спробуйте заготовку у вигляді вітамінного салату зі свіжих овочів. Закуска незамінна взимку і у випадках, коли потрібно швидко приготувати легкий вечерю або обід. Салат відмінно підійде до будь-якого гарніру.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 10-12.
Інгредієнти:
- Помідор – 3 кг
- Перець болгарський солодкий – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Огірок – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Масло рослинне – 10-12 ст. л.
- Оцет 9% – 10-12 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо всі овочі. Після того, як вони обсохнуть, починаємо їх обробку. Нарізаємо на 4 частини, щоб вийшли шматочки. Обрізаємо щільну частину. Огірки слід нарізати тонкими кружечками.
2. Перець необхідно спочатку очистити від плодоніжок, а потім розрізати, щоб було зручніше видаляти коробку з насінням і плівки. Для приготування салату перець потрібно нарізати соломкою.
3. Тепер черга лука. Знімаємо з цибулин лушпиння. Потім розрізаємо кожну з них на дві частини і нарізаємо півкільцями.
4. Тепер змішуємо всі овочі в одній великій ємності – каструлі або тазу. Посипаємо овочі сіллю. Знову перемішуємо інгредієнти. Буде ідеально, якщо вийде злегка пересолити салат, бо після стерилізації він стане в міру солоним.
5. Тепер викладаємо салат в банки, які слід заздалегідь промити і піддати термообробці. Заповнюємо ємності до самого горлечка і додаємо перець горошком (по 5-6 штук у кожну банку), а також по одному лавровому листу.
6. Вкриваємо дно каструлі рушником. Ставимо на нього банки. Вливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння. Потім стерилізуємо ємності з салатом 40 хвилин і заливаємо в кожну банку по одній столовій ложці підігрітого масла і оцту. Закатуємо салат.
Приємного апетиту!