Салат Донський на зиму класичний – 5 рецептів з покроковими фото

Салат Донський на зиму з червоними помідорами і огірками

Спробуйте заготовку у вигляді вітамінного салату зі свіжих овочів. Закуска незамінна взимку і у випадках, коли потрібно швидко приготувати легкий вечерю або обід. Салат відмінно підійде до будь-якого гарніру.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 10-12.

Інгредієнти:

  • Помідор – 3 кг
  • Перець болгарський солодкий – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Огірок – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Масло рослинне – 10-12 ст. л.
  • Оцет 9% – 10-12 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо всі овочі. Після того, як вони обсохнуть, починаємо їх обробку. Нарізаємо на 4 частини, щоб вийшли шматочки. Обрізаємо щільну частину. Огірки слід нарізати тонкими кружечками.

2. Перець необхідно спочатку очистити від плодоніжок, а потім розрізати, щоб було зручніше видаляти коробку з насінням і плівки. Для приготування салату перець потрібно нарізати соломкою.

3. Тепер черга лука. Знімаємо з цибулин лушпиння. Потім розрізаємо кожну з них на дві частини і нарізаємо півкільцями.

4. Тепер змішуємо всі овочі в одній великій ємності – каструлі або тазу. Посипаємо овочі сіллю. Знову перемішуємо інгредієнти. Буде ідеально, якщо вийде злегка пересолити салат, бо після стерилізації він стане в міру солоним.

5. Тепер викладаємо салат в банки, які слід заздалегідь промити і піддати термообробці. Заповнюємо ємності до самого горлечка і додаємо перець горошком (по 5-6 штук у кожну банку), а також по одному лавровому листу.

6. Вкриваємо дно каструлі рушником. Ставимо на нього банки. Вливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння. Потім стерилізуємо ємності з салатом 40 хвилин і заливаємо в кожну банку по одній столовій ложці підігрітого масла і оцту. Закатуємо салат.

Приємного апетиту!