Простий і смачний рецепт «Гранатового браслета» з рибою
Салат ” гранатовий браслет з рибою – абсолютно особливий вид традиційного святкового страви. У цього салату особливий ніжний смак, з морськими нотками і легкою кислинкою. Він завжди ефектно виглядає на столі і надає йому особливу вишуканість.
Порції: 8
Час готування: 2 години 40 хв.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Яблука кислі – 2 шт.
- Тунець – 1 банка
- Сметана – 4 ст. л.
- Майонез – 6 ст. л.
- Гранат – 1 шт.
- Сіль, перець –за смаком
Процес приготування:
1. Змішаємо майонез і сметану.
2. Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер ошпарим його окропом і залишаємо так на 10-15 хв. Після цього сполоснем холодною водою, зіллємо воду і заправимо 2 ложками майонезу і сметани. Посолимо і поперчимо.
3. Рибу акуратно і дуже ретельно перетираємо виделкою. Додаємо до неї 2 ложки майонезній суміші, поперчити.
4. Відварюємо яйця, охладим під проточною водою. Покрошим яйця і змішаємо їх з двома ложками майонезу.
5. Очищаємо яблука від шкірки і натираємо на дрібну тертку. Перемішуємо з двома ложками суміші з майонезу та сметани.
6. Гранат промиваємо і розрізаємо, щоб дістати зерна.
7. На великій тарілці в центр ставимо склянку. Навколо нього шаром викладаємо цибульну масу, на неї кладемо рибну, потім яєчну, яблучну і прикрашаємо все зернами граната, намагаючись якомога щільніше прикладати їх один до одного.
8. Ставимо в холодильник на 2 години. Дістаємо і розрізаємо салат на шматочки.
Приємного апетиту!