Простий і смачний рецепт салату «Грибна поляна» зі свининою
свинина Відварена додасть салату «Грибна поляна» соковитість і ситість, готуйте такий варіант цієї страви на велику компанію, тому що їм дуже легко нагодувати і порадувати ваших гостей! Якщо у вас є домашні мариновані гриби, тоді їх можна використовувати замість печериць. Огірки можуть бути маринованими, солоними або свіжими, а морква – відвареної або ж маринованою.
Склад:
- Печериці мариновані – 200 гр.
- Відварена свинина – 250 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля — 3-4 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Огірки – 150 гр. або за смаком.
- Сир твердий – 150 гр.
- Майонез – для просочення шарів.
- Кріп – пучок.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти для салату.
2. Відваріть до готовності овочі, а яйця та свинину відваріть в окремих ємностях. Потім дайте охолонути продуктам.
3. Сир натріть на тертці, кріп дрібно нарубаєте, огірки наріжте красивими маленькими кубиками.
4. Моркву і картоплю очистіть від лушпиння, подрібніть на крупній тертці, а яйця наріжте ножем. Також подрібніть і свиняче філе, намагаючись, щоб всі продукти були нарізані більш-менш однаково, щоб салат згодом виглядав красиво.
5. В глибоку ємність, выстеленную харчовою плівкою, викладіть гриби капелюшками вниз, присипте їх кропом і змажте трішки майонезом.
6. Потім збирайте листковий салат в такій послідовності, кожен шар, зверху змащуючи трохи майонезом і ущільнюючи: яйця, морква, свинина, огірки, тертий сир і картоплю. Кожен шар по вашому смаку можна підсолювати або ж трохи перчити.
7. Дайте салату в мисці під плівкою або під кришкою настоятися в холодильнику, потім акуратно вийміть його з форми, виклавши на плоске блюдо. Бока салату можна також обмазати майонезом, а сам салат прикрасити будь свіжою зеленню.
Приємного апетиту!