Салат Грибна (Лісова) поляна з печерицями – 9 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт салату «Грибна поляна» зі свининою

свинина Відварена додасть салату «Грибна поляна» соковитість і ситість, готуйте такий варіант цієї страви на велику компанію, тому що їм дуже легко нагодувати і порадувати ваших гостей! Якщо у вас є домашні мариновані гриби, тоді їх можна використовувати замість печериць. Огірки можуть бути маринованими, солоними або свіжими, а морква – відвареної або ж маринованою.

Склад:

  • Печериці мариновані – 200 гр.
  • Відварена свинина – 250 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Картопля — 3-4 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Огірки – 150 гр. або за смаком.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – для просочення шарів.
  • Кріп – пучок.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти для салату.

2. Відваріть до готовності овочі, а яйця та свинину відваріть в окремих ємностях. Потім дайте охолонути продуктам.

3. Сир натріть на тертці, кріп дрібно нарубаєте, огірки наріжте красивими маленькими кубиками.

4. Моркву і картоплю очистіть від лушпиння, подрібніть на крупній тертці, а яйця наріжте ножем. Також подрібніть і свиняче філе, намагаючись, щоб всі продукти були нарізані більш-менш однаково, щоб салат згодом виглядав красиво.

5. В глибоку ємність, выстеленную харчовою плівкою, викладіть гриби капелюшками вниз, присипте їх кропом і змажте трішки майонезом.

6. Потім збирайте листковий салат в такій послідовності, кожен шар, зверху змащуючи трохи майонезом і ущільнюючи: яйця, морква, свинина, огірки, тертий сир і картоплю. Кожен шар по вашому смаку можна підсолювати або ж трохи перчити.

7. Дайте салату в мисці під плівкою або під кришкою настоятися в холодильнику, потім акуратно вийміть його з форми, виклавши на плоске блюдо. Бока салату можна також обмазати майонезом, а сам салат прикрасити будь свіжою зеленню.

Приємного апетиту!