Салат Грибна (Лісова) поляна з печерицями – 9 рецептів з фото покроково

Простий покроковий рецепт «Лісової галявини» з копченою куркою

Салат «Грибна поляна» з копченою куркою дуже смачний, можна сказати, що це святковий варіант страви, так як він виходить більш пікантним і насиченим, ніж в класичному варіанті, а все завдяки ароматному копченого курячого м’яса!

Склад:

  • М’ясо куряче копчене – 150 гр.
  • Печериці мариновані – 1 банка.
  • Консервований горошок – 3-4 ст. л.
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений чорний перець – за смаком.
  • Салатні листя – для подачі.

Процес приготування:

1. Відваріть моркву і яйця, остудіть і очистіть. Очистіть сиру цибулю. На дно форми викласти гриби капелюшками вниз.

2. Кріп дрібно нарубаєте і посипте їм гриби так, щоб не було видно ніжок. Змастіть цей шар майонезом.

3. У зварених круто яєць відокремте жовтки від білків. Жовтки розімніть вилкою, а білки натріть на крупній тертці. Спочатку в ємність з салатом викладіть жовтки, їх можна злегка змастити майонезом, а потім викладіть білки і знову додайте майонез. Якщо є необхідність, яйця можна присипати сіллю і чорним меленим перцем (сіль і перець додаються за смаком, в принципі, можна обійтися і без цих інгредієнтів, так як майонез вже містить сіль і має пікантний смак).

4. Нарізану кубиками курячу м’якоть викладіть на салат, а потім цей шар промажте майонезом.

5. Наступний шар – зелений горошок і цибулю, нарізану кубиками. Якщо цибуля гострий, його можна нарізати, залити окропом і відцідити, щоб він позбувся гіркоти. Змастіть цей шар майонезом за смаком.

6. Останній шар – натерта морква. Потім салат добре притисніть зверху, щоб він ущільнився.

7. Плоску велику тарілку, на якій буде подаватися ваша «Грибна галявина», украсьте листям кучерявого зеленого салату, щоб створити імітацію зеленого моху. Потім на салатні листя переверніть салат з форми, роблячи це обережно, щоб він не розвалився на частини. Дайте вашому салату трохи постояти, щоб шари просочилися майонезом (можна в холоді), а потім подавайте його до столу.

Приємного апетиту!