Покроковий рецепт приготування Мімози з консервами без сиру
Салат Мімоза легкий в приготуванні і доступний за продуктами, а назва повністю відповідає його виду. Його основним інгредієнтом є рибні консерви, інші ж інгредієнти можна додавати або виключати за своїм смаком.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Консерви рибні – 1 банку.
- Рис – 250 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет столовий – 2 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Цукор – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис зваріть в підсоленій воді, остудіть. Викладе його в салатницю, розрівняйте і змастіть майонезом.
2. Із консерви злити сік і рибу розімніть виделкою. Половину консерви викладіть на рис, розрівняти шар.
3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть його в миску, додайте оцет, воду, цукор і щіпку солі, залиште цибулю маринуватися на 15-20 хвилин. Потім злийте залишки маринаду і покладіть половину цибулі на рибний шар.
4. Морква зваріть в мундирі, потім очистіть і натріть на тертці. Викладіть її наступним шаром і змастіть майонезом.
5. Зваріть яйця круто, очистіть. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на тертці, жовтки розімніть виделкою. Викладіть шар з білків, змащуємо його майонезом.
6. Потім повторіть шари в такому порядку: рис, рибний шар і мариновану цибулю, змастіть їх майонезом. Останнім шаром викладіть подрібнений жовток. Перед подачею, поставте салат на деякий час в холодильник для просочення.
Приємного апетиту!