Салат Мімоза з рибними консервами класичний – 10 рецептів з покроковими фото

Швидкий і простий салат Мімоза з консервами сайри

Мімозу ще називають весняним рибним салатом. До його складу входять рибні консерви і варені овочі. Виходить дуже живильне і яскраве страву, як раз те, що потрібно у весняний час.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Сайра консервована – 270 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Майонез – 200 мл

Процес приготування:

1. Картоплю і моркву відваріть в шкірці, остудіть і очистіть їх. Яйця зваріть круто в окремій каструлі. З сайри злийте сік, рибу розімніть вилкою, викладіть її на блюдо і розрівняйте.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, розподіліть його по рибі, зверху зробіть майонезну сітку.

3. Картопля натріть на крупній тертці, викладіть їх нього наступний шар, змастіть майонезом.

4. Моркву натріть на тертці, викладіть її наступним шаром після картоплі, також промажте майонезом.

5. Варені яйця очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці і зробіть з них наступний шар.

6. Кріп промийте і просушіть. Залиште цілими пару гілочок кропу, іншу зелень дрібно наріжте. Прикрасьте салат: подрібнений кріп розсипте по краю, гілочки розкладіть в центрі. З подрібненого жовтка зробіть імітацію мімози. Перед тим, як подати салат на стіл, дайте йому трохи часу на просочення.

Приємного апетиту!