Салат Соняшник – 10 рецептів класичного салату з чіпсами, куркою, грибами з фото покроково

Класичний рецепт салату «Соняшник» з насінням

Цей варіант один з найцікавіших серед великого різноманіття салатів «Соняшник». Завдяки входять до складу насіння соняшнику, салат найбільш відповідає своїй назві. Здивуйте гостей, приготувавши цю чудову закуску за нашим рецептом!

Склад:

  • Цибуля – 1 головка.
  • Курка (копчена грудка) – 300 р.
  • Насіння соняшнику – 40 р.
  • Шампіньйони – 1 банка.
  • Чіпси – 50 г
  • Морквина – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Олія соняшникова без запаху – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготування цього салату досить просте. Для початку очистіть моркву від шкірки і натріть її на крупній тертці.

2. Потім очистіть від лушпиння цибулину і наріжте її дрібним кубиком.

3. Відкрийте банку з консервованими печерицями і акуратно злийте воду. Дістаньте гриби і наріжте на невеликі шматочки.

4. Сковороду як слід, нагрійте. На розпечену поверхню сковороди налити трохи соняшникової олії, а потім додайте цибулю і шматочки печериць. Обсмажте обидва інгредієнта протягом 5-7 хвилин на середньому вогні (слідкуйте, щоб цибуля не пригорав). Перекладіть на тарілку, щоб обсмажену цибулю і гриби охололи.

5. У сковороду, де смажилися печериці та цибулю додайте ще трохи олії і обсмажте натерту на крупній тертці моркву.

6. Копчену курячу грудку потрібно нарізати на маленькі шматочки.

7. Тепер можна починати збирати салат. Візьміть салатник або велику тарілку і першим шаром покладіть нарізане м’ясо. Зверху зробіть сіточку з майонезу.

8. На курку покладіть обсмажені шампіньйони і цибулю. Зверху полийте невеликою кількістю майонезу.

9. Поверх грибів і цибулі покладіть моркву.

10. Останнім шаром потрібно покласти обсмажені насіння соняшника.

11. Поставте салат в холодильник, щоб він встиг просочитися (на 1-2 години), а прямо перед подачею прикрасьте салат по колу чіпсами, які будуть зображати пелюстки соняшника.

Приємного апетиту!