Класичний рецепт салату «Соняшник» з насінням
Цей варіант один з найцікавіших серед великого різноманіття салатів «Соняшник». Завдяки входять до складу насіння соняшнику, салат найбільш відповідає своїй назві. Здивуйте гостей, приготувавши цю чудову закуску за нашим рецептом!
Склад:
- Цибуля – 1 головка.
- Курка (копчена грудка) – 300 р.
- Насіння соняшнику – 40 р.
- Шампіньйони – 1 банка.
- Чіпси – 50 г
- Морквина – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Олія соняшникова без запаху – за смаком.
Процес приготування:
1. Приготування цього салату досить просте. Для початку очистіть моркву від шкірки і натріть її на крупній тертці.
2. Потім очистіть від лушпиння цибулину і наріжте її дрібним кубиком.
3. Відкрийте банку з консервованими печерицями і акуратно злийте воду. Дістаньте гриби і наріжте на невеликі шматочки.
4. Сковороду як слід, нагрійте. На розпечену поверхню сковороди налити трохи соняшникової олії, а потім додайте цибулю і шматочки печериць. Обсмажте обидва інгредієнта протягом 5-7 хвилин на середньому вогні (слідкуйте, щоб цибуля не пригорав). Перекладіть на тарілку, щоб обсмажену цибулю і гриби охололи.
5. У сковороду, де смажилися печериці та цибулю додайте ще трохи олії і обсмажте натерту на крупній тертці моркву.
6. Копчену курячу грудку потрібно нарізати на маленькі шматочки.
7. Тепер можна починати збирати салат. Візьміть салатник або велику тарілку і першим шаром покладіть нарізане м’ясо. Зверху зробіть сіточку з майонезу.
8. На курку покладіть обсмажені шампіньйони і цибулю. Зверху полийте невеликою кількістю майонезу.
9. Поверх грибів і цибулі покладіть моркву.
10. Останнім шаром потрібно покласти обсмажені насіння соняшника.
11. Поставте салат в холодильник, щоб він встиг просочитися (на 1-2 години), а прямо перед подачею прикрасьте салат по колу чіпсами, які будуть зображати пелюстки соняшника.
Приємного апетиту!