Як приготувати салат з креветками, ананасом і гранатом?
Приготуємо екзотичний салат в тайському стилі на основі креветок, ананасів і зерен соковитого і неймовірно корисного граната. Таке незвичайне поєднання продуктів, напевно, здивує всіх ваших гостей і близьких, що й не дивно, адже ця закуска не схожа ні на що інше.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Капуста пекінська – 250 гр.
- Креветки варені (очищені) – 100 гр.
- Ананас консервований – 100 гр.
- Зерна граната – 2 ст. л.
- Сік лимона – 2 ч. л.
- Майонез – 1-2 ст. л
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо відварюємо креветки в підсоленій воді, за бажанням додавши лавровий лист і запашний перець горошком. Готові морепродукти шумівкою витягаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.
Крок 2. Охолоджених молюсків очищаємо від панцира, голови та кишкової вінки.
Крок 3. Очищаємо гранат від щільної шкірки і перегородок, зерна пересипаємо в піалу.
Крок 4. Пекінську капусту дрібно рубаємо.
Крок 5. З’єднуємо капусту з невеликими шматочками консервованого ананаса.
Крок 6. Підсипаємо зерна граната.
Крок 7. Також додаємо очищені креветки.
Крок 8. Заправляємо салат майонезом і підсолюємо.
Крок 9. Вливаємо дві столові ложки соку лимона і ретельно перемішуємо.
Крок 10. Розкладаємо соковиту закуску по порційних тарілках, за бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!