Салат з креветками і ананасами – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Як приготувати салат з креветками, ананасом і гранатом?

Приготуємо екзотичний салат в тайському стилі на основі креветок, ананасів і зерен соковитого і неймовірно корисного граната. Таке незвичайне поєднання продуктів, напевно, здивує всіх ваших гостей і близьких, що й не дивно, адже ця закуска не схожа ні на що інше.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Капуста пекінська – 250 гр.
  • Креветки варені (очищені) – 100 гр.
  • Ананас консервований – 100 гр.
  • Зерна граната – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.
  • Майонез – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо креветки в підсоленій воді, за бажанням додавши лавровий лист і запашний перець горошком. Готові морепродукти шумівкою витягаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.

Крок 2. Охолоджених молюсків очищаємо від панцира, голови та кишкової вінки.

Крок 3. Очищаємо гранат від щільної шкірки і перегородок, зерна пересипаємо в піалу.

Крок 4. Пекінську капусту дрібно рубаємо.

Крок 5. З’єднуємо капусту з невеликими шматочками консервованого ананаса.

Крок 6. Підсипаємо зерна граната.

Крок 7. Також додаємо очищені креветки.

Крок 8. Заправляємо салат майонезом і підсолюємо.

Крок 9. Вливаємо дві столові ложки соку лимона і ретельно перемішуємо.

Крок 10. Розкладаємо соковиту закуску по порційних тарілках, за бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!