Салат з куркою і пекінською капустою – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат «Цезар» з куркою і пекінською капустою

Цей салат, по суті, є класичним «Цезарем», але в ньому салатні листя замінені пекінською капустою, але смак його буде трохи іншою. Набір інгредієнтів великий, але готується салат просто і швидко. Сухарики і готуємо заправку своїми руками, адже саме в соусі полягає основна родзинка «Цезаря».

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Пекінська капуста – 400 гр.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Батон – 200 гр.
  • Сир пармезан – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубок.
  • Масло рослинне – 30 мл

Для соусу:

  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сир пармезан – 40 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо для салату сухарики. Невеликими кубиками нарізаємо батон і перекладаємо їх на чистий лист.

2. В мікрохвильовці нагріваємо до гарячого стану рослинне масло і на кілька хвилин кладемо в нього роздавлений ножем зубок часнику.

3. Потім отримане часникове масло, рівномірно виливаємо на шматочки батона і запікаємо їх протягом 20 хвилин до рум’яності в духовці, розігрітій до 180°С.

4. Філе курки промиваємо холодною водою, насухо витирає серветкою і по своєму смаку посипаємо сіллю і чорним перцем.

5. Шматочки філе обсмажуємо на сковорідці до рум’яного кольору з обох сторін, але щоб вони всередині залишалися м’якими.

6. Потім обсмажене філе остуджуємо і ріжемо впоперек волокон тонкими брусочками.

7. Качан пекінської капусти промиваємо під холодною водою, обсушуємо серветкою і ножем відрізаємо його підставу.

8. Промиті помідори черрі наріжте половинками.

9. Інгредієнти для салату у нас підготовлені. Можна готувати соус для заправки. Куряче яйце добре промиваємо і на 2 хвилини заливаємо крутим окропом.

10. В окрему піалу розбиваємо це яйце, наливаємо олію, кладемо дві чайні ложки гірчиці, насипаємо цукор, по дрібці солі і чорного перцю, дрібно нарубаний зубчик часнику і додаємо подрібнений на середній тертці шматочок пармезану.

11. Ці інгредієнти добре перемішуємо до однорідного стану за допомогою заглибного блендера. Соус повинен мати досить рідку текстуру.

12. Потім приступаємо до складання салату на столиках порційних тарілках. Рвемо Руками капустяне листя і викладаємо на тарілки. Їх поливаємо соусом.

13. Поверх капусти кладемо шматочки курки і помідор.

14. Потім посипаємо салат приготованими сухариками і натертим пармезаном. Салат трохи солимо і поливаємо зверху іншим соусом. Приготовленого «Цезаря» відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!