Салат з куркою і пекінською капустою – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Простий і смачний салат з куркою, пекінською капустою і огірком

До салату з куркою і пекінською капустою в цьому рецепті додамо свіжий огірок, зелену цибулю і гірчицю, що додасть йому особливий неповторний смак. Такий салат красиво називають «Ніжний». Його можна готувати і для домашнього столу, і для святкового. Куряче м’ясо для салату обсмажуємо і заправляємо страву сметаною або майонезом. Рецепт простий і легкий.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Пекінська капуста – 300 гр.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Майонез (сметана) – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Філе курки промийте холодною водою, обсушити серветкою і наріжте невеликими шматочками. Потім обсмажте шматочки на розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки з усіх боків.

2. Відваріть круто яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.

3. Потім яйця наріжте невеликими кубиками і відразу перекладіть на велику салатницю.

4. Нашаткуйте тонкою соломкою пекінську капусту і також перекладіть на салатницю.

5. Свіжі огірки промийте, насухо витріть серветкою і наріжте маленькими кубиками. Їх перекладіть до решти інгредієнтів в салатницю.

6. Промиті пір’я зеленої цибулі дрібно наріжте і перекладіть поверх нарізки.

7. Потім перекладіть в салат обсмажені шматочки курки. Заправте салат майонезом або сметаною, додайте гірчицю, полийте соком лимона і по своєму смаку посипте сіллю.

8. Салат ложкою акуратно перемішайте і спробуйте на смак. Салат з куркою, пекінською капустою і огірком готовий. Розкладіть його по порційним салатницам і можете відразу подавати до столу, але краще охолодити його протягом півгодини в холодильнику.

Приємного апетиту!