Простий і смачний салат з куркою, пекінською капустою і огірком
До салату з куркою і пекінською капустою в цьому рецепті додамо свіжий огірок, зелену цибулю і гірчицю, що додасть йому особливий неповторний смак. Такий салат красиво називають «Ніжний». Його можна готувати і для домашнього столу, і для святкового. Куряче м’ясо для салату обсмажуємо і заправляємо страву сметаною або майонезом. Рецепт простий і легкий.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Пекінська капуста – 300 гр.
- Куряче філе – 250 гр.
- Огірок свіжий – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля зелена – 100 гр.
- Майонез (сметана) – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Філе курки промийте холодною водою, обсушити серветкою і наріжте невеликими шматочками. Потім обсмажте шматочки на розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки з усіх боків.
2. Відваріть круто яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
3. Потім яйця наріжте невеликими кубиками і відразу перекладіть на велику салатницю.
4. Нашаткуйте тонкою соломкою пекінську капусту і також перекладіть на салатницю.
5. Свіжі огірки промийте, насухо витріть серветкою і наріжте маленькими кубиками. Їх перекладіть до решти інгредієнтів в салатницю.
6. Промиті пір’я зеленої цибулі дрібно наріжте і перекладіть поверх нарізки.
7. Потім перекладіть в салат обсмажені шматочки курки. Заправте салат майонезом або сметаною, додайте гірчицю, полийте соком лимона і по своєму смаку посипте сіллю.
8. Салат ложкою акуратно перемішайте і спробуйте на смак. Салат з куркою, пекінською капустою і огірком готовий. Розкладіть його по порційним салатницам і можете відразу подавати до столу, але краще охолодити його протягом півгодини в холодильнику.
Приємного апетиту!