Солоні огірочки в принципі можна вважати нашим національним надбанням. Їх солять давно, постійно, за різними технологіями. Звичайно ж, з’явилися і рецепти салату з солоними огірками та інших страв. Огірочки з різноманітної їжі добре поєднуються майже з усіма вареними овочами, особливо з картоплею. Кладуть їх в олів’є, класичні вінегрети і для складання листкових святкових салатів.
Салат Олів’є з солоними огірками і ковбасою
Салат «Олів’є» з солоним огірком і ковбасою – класика зимового столу в багатьох сім’ях. Набір інгредієнтів скромний і доступний, так і салат простий у приготуванні, виходить ситним і завжди має фірмовий смак «Олів’є». Ковбасу вибирають «Докторську» або «Молочну» і доповнюють салат відварними картоплею, морквою, яйцем, а заправляють майонезом.
Інгредієнти на
3 порц.
- Варена ковбаса 150 гр.
- 2 шт. Картопля відварений
- 3 шт. Морква відварна
- Огірки солоні 2 шт.
- Яйце куряче 2 шт. варених
- Горошок зелений консервований 1 банка
- Майонез столовий молочний 50 мл
- Кріп 2 гілки
Процес приготування:
- Як приготувати простий і смачний салат з солоними огірками? Відварені круто яйця очищаються від шкаралупи і нарізати маленькими кубиками. Для нарізки продуктів для салату є негласне правило – розміри шматочків повинні бути рівні розміром горошин.
- Відкривається банку з консервованим горошком, повністю зливається рідина і горошок пересипається в салатницю.
- Очищаються відварені картопля і морква і нарізати такими ж маленькими кубиками, як і яйця.
- Маленькими кубиками нарізати два солоних огірка. Очищати їх від шкірки не треба.
- Варена ковбаса очищається від оболонки і також нарізати маленькими кубиками.
- Всі нарізані інгредієнти кладуться в загальну салатницю. Потім до них кладеться майонез і салат ложкою акуратно перемішується.
- Приготований «Олів’є» з солоним огірком і ковбасою перекладається в сервірувальні салатниці, декорується гілочками кропу і подається до столу. Приємного апетиту!
