Солоні огірочки в принципі можна вважати нашим національним надбанням. Їх солять давно, постійно, за різними технологіями. Звичайно ж, з’явилися і рецепти салату з солоними огірками та інших страв. Огірочки з різноманітної їжі добре поєднуються майже з усіма вареними овочами, особливо з картоплею. Кладуть їх в олів’є, класичні вінегрети і для складання листкових святкових салатів.
Салат Олів’є з солоними огірками і ковбасою
Салат «Олів’є» з солоним огірком і ковбасою – класика зимового столу в багатьох сім’ях. Набір інгредієнтів скромний і доступний, так і салат простий у приготуванні, виходить ситним і завжди має фірмовий смак «Олів’є». Ковбасу вибирають «Докторську» або «Молочну» і доповнюють салат відварними картоплею, морквою, яйцем, а заправляють майонезом.
Інгредієнти на
3 порц.
- Варена ковбаса 150 гр.
- 2 шт. Картопля відварений
- 3 шт. Морква відварна
- Огірки солоні 2 шт.
- Яйце куряче 2 шт. варених
- Горошок зелений консервований 1 банка
- Майонез столовий молочний 50 мл
- Кріп 2 гілки
Процес приготування:
- Як приготувати простий і смачний салат з солоними огірками? Відварені круто яйця очищаються від шкаралупи і нарізати маленькими кубиками. Для нарізки продуктів для салату є негласне правило – розміри шматочків повинні бути рівні розміром горошин.
- Відкривається банку з консервованим горошком, повністю зливається рідина і горошок пересипається в салатницю.
- Очищаються відварені картопля і морква і нарізати такими ж маленькими кубиками, як і яйця.
- Маленькими кубиками нарізати два солоних огірка. Очищати їх від шкірки не треба.
- Варена ковбаса очищається від оболонки і також нарізати маленькими кубиками.
- Всі нарізані інгредієнти кладуться в загальну салатницю. Потім до них кладеться майонез і салат ложкою акуратно перемішується.
- Приготований «Олів’є» з солоним огірком і ковбасою перекладається в сервірувальні салатниці, декорується гілочками кропу і подається до столу. Приємного апетиту!
Салат з солоними огірками, курячою печінкою, морквою і цибулею
Легкі салати готують в основному з курячим філе, але можна з успіхом використовувати і інші частини цієї птиці, а в цьому рецепті беремо для салату курячу печінку, яка добре поєднується з багатьма продуктами та солоним огірком. Пошарове печінковий салат буде дуже доречний до святкового столу. Печінка для салату відварюється, а морква обсмажується з цибулею.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Печінка куряча – 350 гр.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Листя салату – на смак.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку для салату відварюється куряча печінка. Цей субпродукт добре промивається холодною водою, кладуть в окріп і вариться 15 хвилин з додаванням у воду солі. Одночасно відварюють круто курячі яйця і остуджувати в крижаній воді. Відварена печінка також остуджується.
Крок 2. Цибуля очищається від лушпиння, нарізати маленькими кубиками і обсмажується в розігрітому маслі до прозорості.
Крок 3. Морква очищена подрібнюється на крупній тертці, перекладається в сковорідку до цибулі і обсмажується до легкого рум’яного кольору.
Крок 4. Потім до цим овочам додається подрібнений часникодавку часник, все перемішується і через дві хвилини вогонь вимикається. Овочі також остуджувати.
Крок 5. Охолоджена печінку нарізати тонкою соломкою.
Крок 6. Твердий сир, відварені яйця і солоні огірки подрібнюються на крупній тертці і розкладаються на окремі тарілочки.
Крок 7. На сервірувальне блюдо укладаються промиті і обсушені листя салату. Поверх їх наноситься майонезна сіточка.
Крок 8. Потім рівним шаром укладається нарізка з печінки і покривається майонезом.
Крок 9. Наступним шаром укладаються солоні огірки з майонезній сіточкою.
Крок 10. Поверх огірків рівним шаром укладаються обсмажені овочі і також з майонезом.
Крок 11. Наступним шаром укладаються натерті яйця і змазується майонезом більш рясно.
Крок 12. Салат зверху посипається стружкою сиру і поставити на 2 години в холодильник для настоювання. Потім охолоджений салат декорується зеленню і подається до столу. Приємного апетиту!
Простий салат з солоними огірками, куркою і грибами
Солоні огірки надають салату незвичайний ропні смак, і вони не з усіма інгредієнтами поєднуються. У цьому рецепті інгредієнти для салату (солоні огірки, свіжі шампіньйони і куряче філе) підібрані правильно, і страва сподобається вашим гостям і близьким. Для салату куряче філе і гриби обсмажують і доповнюється блюдо волоським горіхом.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Огірок солоний – 2 шт.
- Печериці свіжі – 700 гр.
- Грудка куряча – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – ½ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Відразу готуються продукти для салату відповідно до рецептури і потрібній кількості порцій.
Крок 2. Куряче філе промивається проточною водою, обсушивается серветкою і натирається сумішшю солі з чорним перцем. Потім філе обсмажується цілком на невеликій кількості оливкової олії до готовності м’яса.
Крок 3. Печериці промивається холодною водою, нарізати тонкими слайсами і обсмажуються на антипригарній сковороді без масла, до повного випаровування грибного соку. Обсмажені гриби посипаються сіллю з чорним перцем.
Крок 4. Цибуля очищається, дрібно нарізається і перекладається в сковорідку до обсмаженою печерицям. Наливається до грибів трохи олії і все смажиться до готовності лука. Гриби з цибулею перекладаються на паперовий рушник для видалення зайвої олії. За цей час тонкою шинкують соломкою солоні огірки.
Крок 5. Обсмажене і охолоджене філе нарізати соломкою, тільки великої.
Крок 6. У салатницю укладаються нарізане філе, солоні огірки, обсмажені з цибулею шампіньйони, додаються нарізані шматочками відварені яйця і трохи подрібнені волоські горіхи. Салат заправляється майонезом, акуратно перемішується і подається до столу. Приємного апетиту!
Салат «Обжорка» з маринованими огірками і куркою
Салат іменується «Обжоркой» за свою ситність і калорійність, які йому надають обсмажені на маслі моркву і цибулю. У цьому рецепті традиційну для «Обжорки» яловичину замінимо відвареної курячої грудкою. До базових інгредієнтів додамо солоний огірок, салат заправити майонезом. Оформимо салат в загальній салатниці, а для святкового столу краще підійде листкова версія.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряче філе – 400 гр.
- Огірок солоний – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – 125 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуються інгредієнти для салату відповідно до рецептури і потрібного вам кількості порцій. Овочі очищаються і промиваються.
Крок 2. В окремій каструлі доводиться до кипіння чиста вода, що додається до неї трохи солі, горошини запашного перцю і лавровий лист і в ній відварюється до готовності промите куряче філе.
Крок 3. Зварене філе витягується з бульйону, остуджується і нарізають шматочками або руками розбирається на окремі волокна.
Крок 4. Морква очищається від шкірки, промивається під водою, подрібнюється на крупній тертці і обсмажується на окремій сковорідці в невеликій кількості олії до готовності. Потім моркву остуджується.
Крок 5. На цій же сковорідці обсмажується до легкого рум’яного кольору нарізаний тонкими чверть кільцями цибулю і також остуджується.
Крок 6. Солоні огірки нарізати тонкою соломкою і з них повністю зливається розсіл, щоб салат не став рідким.
Крок 7. У салатницю укладаються нарізка м’яса з огірками і обсмажені цибулю з морквою.
Крок 8. Потім салат додаються через землянку очищені зубки часнику, мелений перець і потрібну кількість майонезу. Салат акуратно перемішується.
Крок 9. Приготований салат «Обжорка» з куркою і солоним огірком мінімум на годину ставиться в холодильник для настоювання і потім подається до столу. Приємного апетиту!
Салат із солоних огірків, буряків і яєць
Буряковий салат в поєднанні з солоним огірком і яйцем – страва нестандартне, але апетитне і сподобається багатьом їдцям. Яйце додає салату ситність, а солоний огірок – соковитість і пікантний ропні присмак. Заправивши салат натуральним йогуртом, у вас страва буде і малокалорійним. Страва підходить як для легкого сімейного вечері, так і для сервірування святкового столу. Буряк відварюємо для салату або запікаємо заздалегідь.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Буряк відварна – 2 шт.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Яйця відварні – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу готуються зазначені в рецепті продукти: відварені буряк, яйця, часник, солоні огірки і майонез.
Крок 2. Буряк очищається від шкірки і нарізати маленькими кубиками.
Крок 3. Потім бурякова нарізка перекладається в салатницю і до неї кладуть майонез і подрібнені на часничниці зубки часнику. Буряк з майонезом відразу перемішується, що не дозволить їй пофарбувати інші інгредієнти.
Крок 4. Маленькими кубиками нарізати солоні огірки і перекладаються на буряках.
Крок 5. Яйця очищаються від шкаралупи і нарізати невеликими шматочками. Потім перекладаються в салатницю.
Крок 6. Всі нарізані інгредієнти ложкою акуратно перемішуються і салату бажано дати півгодини для настоювання. Приємного апетиту!
Салат з крабовими паличками і солоними огірками
Цікавим варіантом крабового салату буде у вас приготування цієї страви з солоними огірками. Поєднання крабових паличок з солоними огірками – новинка, і салат буде мати незвичайний пряно-гострий смак. Інші інгредієнти для салату звичайні: відварений рис з кукурудзою і цибулею. Салат заправляється майонезом.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Крабові палички – 200 гр.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Цибуля – 40 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Рис відварений – 1/2 склянки
- Майонез – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Крабові палички звільняються від упаковки і нарізати невеликими шматочками.
Крок 2. Цибулина очищається від лушпиння і нарізати маленькими кубиками.
Крок 3. Потрібну кількість рису заздалегідь відварюється до готовності в підсоленій воді.
Крок 4. У салатницю кладуть нарізані крабові палички з цибулею, перекладається відварений рис і висипається банку консервованої кукурудзи.
Крок 5. Солоні огірки витягуються з розсолу і нарізаються також маленькими кубиками. Зайвий розсіл з нарізаних огірків зливається. Потім огірки перекладаються в салатницю.
Крок 6. До нарізаним інгредієнтів кладуть дві ложки майонезу і салат акуратно ложкою перемішується.
Крок 7. Приготований салат з крабовими паличками і солоним огірком розкладається по порційним салатницам і подається до столу. Приємного апетиту!
Салат з солоними огірками, куркою і корейською морквою
Основу цього салату складають м’ясо курки і корейська морква, а інші інгредієнти господині додають по своїм смаковим уподобанням. У цьому рецепті готуємо салат з солоним огірком і доповнимо його яйцем, сиром і зеленню. Основний успіх такого салату визначається смаком моркви по-корейськи, і її вибирайте зі ступенем гостроти, яка вам більше підходить, адже дітям гострий салат не сподобається.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряче філе – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 100 гр.
- Яйця відварні – 3 шт.
- Огірок солоний (маринований) – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сир твердий – 30 гр.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку або заздалегідь відварюється до готовності куряче філе і остуджується. Потім м’ясо нарізати невеликими шматочками або руками поділяється на волокна, і кладеться в салатницю.
Крок 2. Корейська морква ножем трохи нарізається більш короткою стружкою, що зручніше для салату, і перекладається до курки.
Крок 3. Солоні огірки нарізати невеликими кубиками. Яйця очищаються від шкаралупи і також дрібно нарізати. Ці інгредієнти перекладаються в салатницю.
Крок 4. Шматок твердого сиру подрібнюється на крупній тертці відразу до решти інгредієнтів.
Крок 5. Пір’я зеленої цибулі промиваються, обсушиваются серветкою, дрібно нарізати і додаються до салату.
Крок 6. І в останню чергу салат з куркою, корейською морквою і солоними огірками заправляється невеликою кількістю майонезу, перемішується і подається до столу. Приємного апетиту!
Салат з солоними огірками і консервованою квасолею
Салат з солоними огірками і квасолею відмінно доповнить будь-який обід або вечерю, а готується він швидко і нескладно. Квасоля для нього використовується або консервована, або заздалегідь відварена, і можна взяти червону і білу одночасно. Для салату до пісного столу додаються мариновані гриби, а для звичайного столу – курка чи інші м’ясні продукти. У цьому рецепті представлений пісний, або вегетаріанський варіант такого салату. Готуємо його з грибами і без заправки майонезом.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Квасоля консервована – 1 банку.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почистіть і промийте свіжі шампіньйони. Потім наріжте їх невеликими шматочками або соломкою.
Крок 2. Добре розігрійте суху сковорідку і перекладіть на неї нарізку грибів. Обсмажте печериці до повного випаровування грибного соку.
Крок 3. Почистіть і дрібно наріжте цибулину. До обсмажених печерицям налийте три ложки рослинної олії. Перекладіть до них нарізану цибулю, перемішайте і обсмажуйте до золотистого кольору цибулі.
Крок 4. Гриби з цибулею перекладіть в салатницю, по своєму смаку посоліть і остудіть їх.
Крок 5. Солоні огірки наріжте такої ж соломкою, як і гриби, злийте з них залишки розсолу і перекладіть в салатницю.
Крок 6. Відкрийте банку з квасолею і на друшляку промийте бобові холодною водою. Квасоля перекладіть в салатницю.
Крок 7. Промиту зелень дрібно наріжте і додайте до решти інгредієнтів. Потім салат посипте перцем, ложкою добре перемішайте, додайте за бажанням трохи олії і можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!
Смачний салат з солоними огірками і відварений яловичиною
Основним інгредієнтом цього салату є відварена яловичина, м’ясо нежирне, корисне і дієтичне. Додавши до нього солоні огірки і доповнивши іншими продуктами по своєму смаку, у вас вийде поживне і смачне блюдо. Для салату важливо яловичину зварити правильно і варити не менше 2 годин. У цьому рецепті салат з яловичини і солоних огірків доповнимо смаженими печерицями та цибулею.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Яловичина відварна – 350 гр.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці свіжі – 550 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Сир – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь правильно відварена і охолоджена яловичина нарізається соломкою.
Крок 2. Промиті гриби нарізати тонкими слайсами і смажать до готовності в розігрітій рослинній олії. Обсмажені гриби посипаються сіллю з чорним перцем.
Крок 3. Солоні огірки і бажано невеликі нарізають тонкою і довгою соломкою.
Крок 4. Очищена цибулина нарізається тонкими півкільцями і розділяється на окремі шматочки.
Крок 5. Нарізані яловичина, цибуля, солоні огірки і обсмажені гриби кладуть у глибоку салатницю. До них кладеться трохи майонезу, сіль за смаком. Салат перемішується, розкладається по порційних тарілках, декорується тертим сиром і подається до столу. Приємного апетиту!
Салат з солоними огірками і яловичим язиком
Делікатесний смак вареного яловичого мови, робить всі страви на основі його прикрасою святкового столу. У цьому рецепті готуємо салат з яловичого мови з солоними огірками і доповнимо цей тандем зеленим горошком, яйцем і маринованою цибулею. Мова відварюємо заздалегідь будь-яким способом і не менше 2 годин, щоб м’ясо стало м’яким і не переварилось, інакше не наріжете акуратними кубиками.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Язик яловичий відварний – 350 гр.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця відварні – 3 шт.
- Горошок консервований – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Вода – 50 мл
- Цукор – 1 щіпка.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готується вказана у рецептурі кількість всіх продуктів для приготування салату. Мова у нас отварен. Яйця відварюють і охолоджуються також заздалегідь.
Крок 2. Відварену яловичий язик нарізати невеликими кубиками і відразу перекладається в салатницю.
Крок 3. Цибулина очищається від лушпиння, нарізається тонкими півкільцями. Потім цибулю заливають змішаним з 50 мл води і щіпкою цукру яблучним оцтом і залишають на 10 хвилин для маринування. Потім маринад зливається і цибулю покласти в салатницю.
Крок 4. Відварені круто яйця нарізати невеликими кубиками і покласти в салатницю.
Крок 5. Солоні огірки нарізати такими ж кубиками і перекладаються до решти інгредієнтів.
Крок 6. Потім в салатницю пересипається консервований зелений горошок. Кладеться трохи майонезу і додається сіль з чорним перцем.
Крок 7. Салат з яловичим язиком і солоними огірками ложкою акуратно перемішується і подається до столу. Приємного апетиту!