Як смачно приготувати шакшуку з грибами?
Курячі яйця для шакшуки вибирайте свіжі, щоб жовток не розтікався. Помідори повинні бути соковитими і ароматними, тому в зимовий час краще додавати в шакшуку томати у власному соку.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 2-3.
Склад:
- Печериці – 100 гр.
- Кабачок – 100 гр.
- Помідори – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яйця – 2-4 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Зіра – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищені цибулю і часник нарізаємо як можна дрібніше. За пару хвилин до початку смаження включаємо плиту на середній вогонь і ставимо на неї сковороду з олією. Після того, як олія нагріється, викладаємо в нього обидва інгредієнта і обсмажуємо близько хвилини.
2. Невеликий кабачок промиваємо проточною водою і насухо обтираем рушником. Якщо кабачок у вас молоденький, то шкірку можна залишити у старого кабачка її потрібно зрізати. Нарізаємо інгредієнт соломкою і додаємо в сковороду. Обсмажуємо продукти разом хвилину.
3. Печериці спочатку перебираємо. Зрізаємо верхній шар і подрібнюємо гриби скибочками. Викладаємо пластинки в сковороду. При необхідності додаємо ще трохи олії і обсмажуємо інгредієнти 2 хвилини.
4. Вимиті помідори нарізаємо тонкими часточками і викладаємо в ємність. Додаємо спеції і перемішуємо. Вбиваємо необхідну кількість яєць, солимо і перчимо страву.
5. Готовність шакшуки перевіряємо по білках. Вони повинні стати білого кольору. Жовтки, у традиційній шакшуке, залишаються рідкими. Зелень для прикраси страви вибираємо будь-яку. Промиваємо та нарізаємо її, а потім посипаємо шакшуку.
Приємного апетиту!