Шакшука – 10 покрокових рецептів на сковороді з фото

Як смачно приготувати шакшуку з грибами?

Курячі яйця для шакшуки вибирайте свіжі, щоб жовток не розтікався. Помідори повинні бути соковитими і ароматними, тому в зимовий час краще додавати в шакшуку томати у власному соку.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Печериці – 100 гр.
  • Кабачок – 100 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця – 2-4 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Зіра – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищені цибулю і часник нарізаємо як можна дрібніше. За пару хвилин до початку смаження включаємо плиту на середній вогонь і ставимо на неї сковороду з олією. Після того, як олія нагріється, викладаємо в нього обидва інгредієнта і обсмажуємо близько хвилини.

2. Невеликий кабачок промиваємо проточною водою і насухо обтираем рушником. Якщо кабачок у вас молоденький, то шкірку можна залишити у старого кабачка її потрібно зрізати. Нарізаємо інгредієнт соломкою і додаємо в сковороду. Обсмажуємо продукти разом хвилину.

3. Печериці спочатку перебираємо. Зрізаємо верхній шар і подрібнюємо гриби скибочками. Викладаємо пластинки в сковороду. При необхідності додаємо ще трохи олії і обсмажуємо інгредієнти 2 хвилини.

4. Вимиті помідори нарізаємо тонкими часточками і викладаємо в ємність. Додаємо спеції і перемішуємо. Вбиваємо необхідну кількість яєць, солимо і перчимо страву.

5. Готовність шакшуки перевіряємо по білках. Вони повинні стати білого кольору. Жовтки, у традиційній шакшуке, залишаються рідкими. Зелень для прикраси страви вибираємо будь-яку. Промиваємо та нарізаємо її, а потім посипаємо шакшуку.

Приємного апетиту!