Пісні щі зі свіжої капусти без м’яса
Пісні щі зі свіжої капусти без м’яса можна запросто зварити лише за 40 хвилин і повною мірою насолодитися букетом зі смаків та ароматів корисних та натуральних овочів. Подавати таку першу страву рекомендується з великою кількістю свіжої зелені та охолодженою сметаною.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Капуста – 400 гр.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Морква – 1-2 шт.
 - Томатна паста – 1 ч.л.
 - Картопля – 2 шт.
 - Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
 - Вода – 2 л.
 - Часник – 2-3 зуби.
 - Помідори – 1 шт.
 - Лавровий лист – 1 шт.
 - Куркума – до смаку.
 - Цукор-пісок – до смаку.
 - Сіль за смаком.
 - Перець чорний мелений – до смаку.
 - Сметана – для подачі.
 
Процес приготування:
Крок 1. Капусту шаткуємо квадратиками або соломкою. Очищаємо від лушпиння та шкірки цибулю, моркву та картоплю.

Крок 2. У каструлю висипаємо капусту та заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин.

Крок 3. Натираємо на тертці моркву, дрібно рубаємо голівку цибулі.

Крок 4. На розпеченій соняшниковій олії готуємо засмажку з моркви та цибулі.

Крок 5. До капусти закидаємо нарізу картоплі, готуємо на вогні трохи нижче за середню до м’якості.

Крок 6. Зажарку змішуємо з кубиками помідора, помішуємо.

Крок 7. Додаємо до овочів пасту з протертих томатів, цукор, сіль та часник, пропущений через прес. Змішавши, прибираємо з плити.

Крок 8. Доповнюємо куркумою для насиченості кольору.

Крок 9. Викладаємо овочеву суміш у бульйон, солимо і, вимкнувши вогонь, залишаємо під кришкою ще на 10-15 хвилин.

Крок 10. Ароматні борщі розподіляємо по порційних супницях і приступаємо до трапези. Смачного!













