Ніжні шоколадні мафіни на молоці в духовці
Легкий рецепт ніжних шоколадних мафінів, які готуються з молоком і ваніліном. Не варто заповнювати формочки тестом до самого верху, оскільки вони піднімаються під час випікання.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
 - Цукор-пісок – 150 гр.
 - Масло вершкове – 150 гр.
 - Молоко – 125 мл
 - какао Порошок – 2 ст. л.
 - Ванілін – 0,5 ч. л.
 - Розпушувач – 1,5 ч. л.
 - Борошно пшеничне – 200 гр.
 - Пудра цукрова – для подачі.
 
Процес приготування:
1. Яйця гарненько збити з цукром, щоб суміш стала світлішою. На це потрібно близько трьох хвилин.
2. Злегка розм’якшене масло вводять в яєчну суміш і ще раз добре збивають, потім вливають молоко.
3. На наступному етапі додають сухі інгредієнти – порошок какао і борошно, останнім кладуть розпушувач і ванілін, а після ще раз все добре перемішують.
4. Тісто розподіляють по формах і випікати протягом півгодини при нагріванні духовки до 180 градусів.
5. Готові вироби прикрашають при бажанні цукровою пудрою і подають трохи теплими.












