Соба з куркою, грибами і овочами
Соба з куркою, грибами і овочами – це яскраве, смачне і поживне частування азіатськими мотивами. Якщо хочете приємно здивувати своїх рідних, то обов’язково приготуйте блюдо з нашого перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Байдужим ніхто не залишиться!
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- гречана Локшина соба – 100 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Гриби шампіньйони – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Соус соєвий – 50 мл
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Очищаємо овочі і промиваємо.
Крок 2. Промиваємо куряче філе і нарізаємо його невеликими шматочками.
Крок 3. Обсмажуємо курячі шматочки на рослинному маслі близько 3-4 хвилин. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 4. Тонкою соломкою нарізаємо перець болгарський і моркву. Півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.
Крок 5. Викладаємо цибулю і моркву в сковороду до курки. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 6. Промиваємо печериці і нарізаємо їх невеликими пластинками.
Крок 7. Відправляємо гриби в загальну масу.
Крок 8. Сюди ж відправляємо болгарський перець. Солимо за смаком.
Крок 9. Відварюємо до готовності гречану локшину.
Крок 10. Після її відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді.
Крок 11. Кладемо локшину в загальну масу. Поливаємо соєвим соусом і рисовим оцтом.
Крок 12. Акуратно перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин. Можна прибирати з плити.
Крок 13. Соба з куркою, грибами і овочами готова. Можна подавати до столу і пригощатися!