Покроковий рецепт приготування котлети з сиром на деку
Прості в приготуванні і смачні котлети, які можна подавати з гарніром на святковий стіл, так і використовувати в якості основного наповнення для приготування домашніх бургерів.
Час готування: 60 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 12
Склад:
- Хліб білий – 100 гр.
- Яловичина – 500 гр.
- Молоко – 100 мл
- Часник – 2 зуб.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
Процес приготування:
1. Зріжте кірку хліба, розламайте на шматочки і замочіть в молоці.
2. Промийте м’ясо, наріжте великими шматками і перекрутіть через м’ясорубку. Для більшої соковитості самих котлет у фарш можна перекрутити порізану часточками невелику цибулину.
3. До прокрученному м’яса додайте батон, яйця, продавлений часник, сіль і перець. Ретельно змішайте фарш, а для акуратності майбутніх котлет краще його ще й відбити, щоб вийшов зайвий повітря.
4. Застеліть деко пекарської папером і змастіть невеликою кількістю масла. Розділіть фарш на 10-12 однакових частин, залежно від бажаного розміру котлет. Візьміть одну частину, пару раз відбийте її, з зусиллям перекидаючи з однієї руки в іншу, і сформуйте круглу і плоску котлету, товщиною приблизно 1-1,5 см. Викладіть всі м’ясні гуртки на деко.
5. Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте кільцями товщиною в півсантиметра, або орієнтуючись на кількість котлет.
6. Так само наріжте і помідори.
7. Наріжте Тонкими пластинками сир.
8. Змастіть кожну котлету кетчупом. Для зручності можна скористатися силіконової пензликом, але якщо такої немає, то це можна зробити і за допомогою звичайної ложки.
9. На м’ясо викладіть цибульні кільця, поверх змастіть сметаною або, за бажанням, майонезом. На цьому етапі також можна додати улюблені приправи.
10. На цибулю викладіть помідори і платівки сиру. Поставте деко з котлетами в духовку, розігріту до 180 С, на 30 хвилин.
11. Коли пройде зазначений час, можете отримати страву з духовки і подавати його на стіл з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!












