Соковиті котлети на деку в духовці – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування котлети з сиром на деку

Прості в приготуванні і смачні котлети, які можна подавати з гарніром на святковий стіл, так і використовувати в якості основного наповнення для приготування домашніх бургерів.

Час готування: 60 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 12

Склад:

  • Хліб білий – 100 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;

Процес приготування:

1. Зріжте кірку хліба, розламайте на шматочки і замочіть в молоці.

2. Промийте м’ясо, наріжте великими шматками і перекрутіть через м’ясорубку. Для більшої соковитості самих котлет у фарш можна перекрутити порізану часточками невелику цибулину.

3. До прокрученному м’яса додайте батон, яйця, продавлений часник, сіль і перець. Ретельно змішайте фарш, а для акуратності майбутніх котлет краще його ще й відбити, щоб вийшов зайвий повітря.

4. Застеліть деко пекарської папером і змастіть невеликою кількістю масла. Розділіть фарш на 10-12 однакових частин, залежно від бажаного розміру котлет. Візьміть одну частину, пару раз відбийте її, з зусиллям перекидаючи з однієї руки в іншу, і сформуйте круглу і плоску котлету, товщиною приблизно 1-1,5 см. Викладіть всі м’ясні гуртки на деко.

5. Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте кільцями товщиною в півсантиметра, або орієнтуючись на кількість котлет.

6. Так само наріжте і помідори.

7. Наріжте Тонкими пластинками сир.

8. Змастіть кожну котлету кетчупом. Для зручності можна скористатися силіконової пензликом, але якщо такої немає, то це можна зробити і за допомогою звичайної ложки.

9. На м’ясо викладіть цибульні кільця, поверх змастіть сметаною або, за бажанням, майонезом. На цьому етапі також можна додати улюблені приправи.

10. На цибулю викладіть помідори і платівки сиру. Поставте деко з котлетами в духовку, розігріту до 180 С, на 30 хвилин.

11. Коли пройде зазначений час, можете отримати страву з духовки і подавати його на стіл з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!