Неймовірно смачні рибні котлети з фаршу лосося на деку
Рецепт смачних і корисних рибних котлет, які запікаються в духовці без використання масла. До того ж, такий спосіб приготування сильно економить час: потрібно всього лише прибрати деко з стравою в духовку і можна продовжувати займатися своїми справами.
Час готування: 60 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Фарш з лосося – 500 гр.
- Хліб білий – 150 гр.
- Вода – 50 мл
- Борошно пшеничне – 4-5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
Для панірування:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 175 гр.
- Панірувальні сухарі – 150 гр.
Процес приготування:
1. Замочіть білий хліб у воді і розімніть руками, перетворюючи в однорідну кашку.
2. До перетертому хлібу додайте лососевий фарш, сіль і перець. Також можете додати сюди свої улюблені приправи для риби.
3. У ту ж миску розбийте яйце. Цибулину очистіть від лушпиння, поріжте дрібними кубиками і додати до риби. Добре перемішайте всі інгредієнти.
4. До замішаній фаршу додайте борошно. Її кількість можете регулювати самостійно, все залежить від того, наскільки вологий у вас вийшов фарш і з якої маси вам зручніше буде надалі ліпити. Коли ви досить виражали фарш, приступайте до формування котлет. Щоб нічого не липло до рук, спробуйте змочувати їх водою у процесі ліплення.
5. Для панірування підготуйте три ємності: невелику глибоку миску для яйця і дві поглиблені тарілки для борошна і сухарів. Поділіть фарш на рівні частини, по черзі формуйте з них котлети.
6. Потім обваляйте котлету в борошні, занурити в яйце так, щоб вона повністю покрила м’ясо, і в кінці обсипте панірувальними сухарями.
7. Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього котлети в паніровці.
8. Приберіть страву в розігріту до 180 С духовку і запікайте протягом 40 хвилин.
9. Коли котлети будуть готові, діставайте їх з духовки, розкладайте по тарілках і подавайте до столу з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!