Соковиті котлети на деку в духовці – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Соковиті і ніжні котлети з капустою в духовці на деку

Так як котлети в духовці можна перетримати і вони вийдуть сухуватими, відмінним рішення покласти у фарш крім цибулі ще й капусту.

Час готування: 70 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 15

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш можна купити в магазині, так і зробити вдома самостійно, якщо у вас є м’ясорубка. Для його приготування промийте м’ясо під проточною водою, поділіть на шматки середнього розміру, відокремте від кісток, якщо такі є. Цибулю почистіть від лушпиння і наріжте часточками, часник дрібно покришіть і пропустіть всі ці інгредієнти через м’ясорубку.

2. Капусту добре промийте і наріжте на невеликі шматки, попередньо відірвавши від качана верхні листки. Капуста повинна без проблем поміщатися в чашу блендера.

3. Подрібніть капусту в блендері, вона повинна придбати однорідну пастоподібну консистенцію.

4. У глибоку миску викладіть фарш, подрібнену капусту, яйце, сіль і перець.

5. Ретельно перемішайте все до однорідності, щоб капуста і спеції рівномірно розподілилися. Відбийте отриману суміш, щоб вигнати надлишки повітря: наберіть масу в долоню і з зусиллям киньте її назад в миску. Повторіть цю дію кілька разів, не надто стараючись, щоб не довелося потім мити кухню.

6. Відірвіть від загальної маси невеликий шматочок фаршу, сформуйте кульку і відкладіть на застелений пергаментом деко. Продовжуйте робити так, поки фарш не закінчиться. Якщо хочете отримати щільну і хрустку скоринку, можете обваляти котлети в панірувальних сухарях. Також можна взяти більш глибоку форму і залити котлети сметанною підливою, що зробить їх ще ніжніше і цікавіше на смак.

7. Помістіть деко в розігріту до 180 С духовку на 30 хвилин. Щоб отримати рум’яну скоринку, за 5 хвилин до приготування увімкніть конвекцію або режим «Гриль».

8. Коли котлети приготуються, вийміть їх з духовки, розкладіть по тарілках і подавайте до столу з улюбленим гарніром і соусом.

Приємного апетиту!