Солянка збірна мясна з картоплею класична – 8 рецептів з покроковими фото

М’ясна солянка з картоплею, маслинами і лимонами

М’ясна солянка з картоплею, маслинами і лимонами буде у вас наваристим, ароматним і ситним блюдом, що сподобається чоловікам. Приготування її нескладна, тільки треба підготувати чималий набір інгредієнтів. У цьому рецепті готуємо солянку на яловичому бульйоні, м’ясними продуктами будуть відварна яловичина з ковбасою, а маслини й лимон додамо при подачі в тарілки.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 7.

Склад:

  • Вода – 2.5 л.
  • Філе яловичини – 250 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Солоні огірки – 100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – 25 гр.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лимон – за смаком.
  • Маслини – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу поставити варитися яловиче філе. Овочі почистити і промити. Картоплю і цибулю нарізати невеликими кубиками. Моркву подрібнити на крупній тертці. Солоні огірки і два види ковбаси нарізати, як і картоплю. Лимон нарізати кружальцями і потім четвертинками.

Крок 2. Відварене яловиче філе вийняти з бульйону, трохи остудити і дрібно нарізати.

Крок 3. Яловичий бульйон процідити на марлю, перелити в каструлю і відварити до готовності нарізку картоплі.

Крок 4. У сковорідці розігріти рослинне масло. На ньому обсмажити цибулю з морквою, потім додати нарізку солоних огірків з ковбасою і посмажити при помішуванні протягом 5-7 хвилин. Потім додати томатну пасту, перемішати і через 2 хвилини вогонь вимкнути.

Крок 5. У бульйон до звареному картоплі перекласти нарізану яловичину і обсмажені інгредієнти. Потім насипати сіль з чорним перцем, додати лавровий лист і поварити солянку на маленькому вогні 10 хвилин. Дати солянці хвилин 10 для настоювання.

Крок 6. Приготовану м’ясну солянку з картоплею розлити по тарілках, доповнити скибочками лимона з маслинами, зеленню і сервірувати до обіду. Приємного апетиту!