Солянка з яловичиною і картоплею
Солянка з яловичиною і картоплею буде у вас більш дешевим варіантом цього класичного і популярного страви. У цьому рецепті беремо яловичину на кістці і заздалегідь відварюємо протягом 2-4 годин до готовності. Її доповнюємо невеликим набором двох видів ковбаси, а картопля додасть солянці ситність і більш густу текстуру.
Час приготування: 1,5 години без урахування варіння яловичини.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Яловичина на кістці – 700 гр.
- Вода – 3 л
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Сервелат – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Томатний соус – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливки – 150 гр.
- Лимон – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину залийте холодною водою, доведіть до кипіння і шумівкою зніміть піну з поверхні бульйону. Додайте до яловичині будь-які прянощі і варіть протягом 2-4 годин до готовності м’яса.
Крок 2. Поки яловичина вариться, підготуйте інші інгредієнти для солянки. Почистіть овочі. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву кружальцями.
Крок 3. Ці овочі обсмажте до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.
Крок 4. Додайте нарізаний кубиками помідор, томатний соус, перемішайте і варіть на маленькому вогні під кришкою 2-3 хвилини.
Крок 5. Наріжте невеликими шматочками ковбасу, солоні огірки і оливки.
Крок 6. Очищену картоплю наріжте крупно.
Крок 7. Зварену яловичину вийміть з бульйону, видалити кісточку, а м’ясо дрібно наріжте.
Крок 8. Бульйон доведіть до кипіння і перекладіть в нього обсмажені овочі, м’ясну нарізку і картоплю. Огірки поки не додавайте, так як картопля не розвариться в кислому середовищі. Поваріть солянку до готовності картоплі.
Крок 9. В останню чергу в солянку перекладіть оливки з нарізкою солоного огірка, додайте сіль з чорним перцем, відкоригуйте смак. Вогонь вимкніть, і дайте страві мінімум 20 хвилин для настоювання.
Крок 10. Приготовану солянку з яловичиною і картоплею розлийте по суповым чашках, доповніть скибочками лимона зі сметаною і сервіруйте до обіду. Приємного апетиту!