Солянка збірна мясна з картоплею класична – 8 рецептів з покроковими фото

Солянка з яловичиною і картоплею

Солянка з яловичиною і картоплею буде у вас більш дешевим варіантом цього класичного і популярного страви. У цьому рецепті беремо яловичину на кістці і заздалегідь відварюємо протягом 2-4 годин до готовності. Її доповнюємо невеликим набором двох видів ковбаси, а картопля додасть солянці ситність і більш густу текстуру.

Час приготування: 1,5 години без урахування варіння яловичини.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Яловичина на кістці – 700 гр.
  • Вода – 3 л
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Сервелат – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Томатний соус – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливки – 150 гр.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину залийте холодною водою, доведіть до кипіння і шумівкою зніміть піну з поверхні бульйону. Додайте до яловичині будь-які прянощі і варіть протягом 2-4 годин до готовності м’яса.

Крок 2. Поки яловичина вариться, підготуйте інші інгредієнти для солянки. Почистіть овочі. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву кружальцями.

Крок 3. Ці овочі обсмажте до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 4. Додайте нарізаний кубиками помідор, томатний соус, перемішайте і варіть на маленькому вогні під кришкою 2-3 хвилини.

Крок 5. Наріжте невеликими шматочками ковбасу, солоні огірки і оливки.

Крок 6. Очищену картоплю наріжте крупно.

Крок 7. Зварену яловичину вийміть з бульйону, видалити кісточку, а м’ясо дрібно наріжте.

Крок 8. Бульйон доведіть до кипіння і перекладіть в нього обсмажені овочі, м’ясну нарізку і картоплю. Огірки поки не додавайте, так як картопля не розвариться в кислому середовищі. Поваріть солянку до готовності картоплі.

Крок 9. В останню чергу в солянку перекладіть оливки з нарізкою солоного огірка, додайте сіль з чорним перцем, відкоригуйте смак. Вогонь вимкніть, і дайте страві мінімум 20 хвилин для настоювання.

Крок 10. Приготовану солянку з яловичиною і картоплею розлийте по суповым чашках, доповніть скибочками лимона зі сметаною і сервіруйте до обіду. Приємного апетиту!