Солянка з картоплею і копченою ковбасою
Солянка з картоплею і копченою ковбасою буде у вас варіантом швидкого і ситного обіду, особливо, коли в холодильнику залишилося багато копчених ковбасних продуктів. Для більшої панелі смаку в цьому рецепті додамо в солянку шинку і копчені сосиски, але це за вибором господині.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Ковбаса копчена (сосиски, шинка) -500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Солоні огірки – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2.5 л.
- Томатна паста – 25 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Лимон – за смаком.
- Свіжа зелень – за смаком.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для солянки. Овочі почистіть і промийте.
Крок 2. Середніми кубиками наріжте картоплю.
Крок 3. Солоні огірки наріжте невеликими брусочками.
Крок 4. Такими ж наріжте брусочками моркву.
Крок 5. Цибулину наріжте тонкими чверть кільцями.
Крок 6. Ковбасні інгредієнти наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.
Крок 7. У каструлі для варіння солянки доведіть до кипіння 2,5 л води і в ній відваріть протягом 15 хвилин нарізку картоплі.
Крок 8. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ньому нарізку до м’якості цибулі.
Крок 9. До цибулі перекладіть нарізку моркви і посмажте кілька хвилин.
Крок 10. Потім додайте в сковорідку нарізку ковбасних інгредієнтів і посмажте 2-3 хвилини.
Крок 11. Потім додайте в сковорідку нарізку солоного огірка.
Крок 12. В останню чергу налийте в сковорідку розведену водою томатну пасту і все тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин.
Крок 13. Засмажку перекладіть до звареному картоплі, додайте сіль з чорним перцем і лавровим листом і через 5-8 хвилин вимкніть вогонь.
Крок 14. До солянці додайте дрібно нашатковану зелень і дайте їй 10 хвилин для настоювання.
Крок 15. Приготовану солянку розлийте по тарілках і в кожну покладіть сметану.
Крок 16. Доповніть блюдо скибочками лимона і сервіруйте до обіду. Приємного апетиту!