Солянка збірна мясна з картоплею класична – 8 рецептів з покроковими фото

Солянка з картоплею і копченою ковбасою

Солянка з картоплею і копченою ковбасою буде у вас варіантом швидкого і ситного обіду, особливо, коли в холодильнику залишилося багато копчених ковбасних продуктів. Для більшої панелі смаку в цьому рецепті додамо в солянку шинку і копчені сосиски, але це за вибором господині.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Ковбаса копчена (сосиски, шинка) -500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Солоні огірки – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2.5 л.
  • Томатна паста – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Лимон – за смаком.
  • Свіжа зелень – за смаком.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для солянки. Овочі почистіть і промийте.

Крок 2. Середніми кубиками наріжте картоплю.

Крок 3. Солоні огірки наріжте невеликими брусочками.

Крок 4. Такими ж наріжте брусочками моркву.

Крок 5. Цибулину наріжте тонкими чверть кільцями.

Крок 6. Ковбасні інгредієнти наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.

Крок 7. У каструлі для варіння солянки доведіть до кипіння 2,5 л води і в ній відваріть протягом 15 хвилин нарізку картоплі.

Крок 8. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ньому нарізку до м’якості цибулі.

Крок 9. До цибулі перекладіть нарізку моркви і посмажте кілька хвилин.

Крок 10. Потім додайте в сковорідку нарізку ковбасних інгредієнтів і посмажте 2-3 хвилини.

Крок 11. Потім додайте в сковорідку нарізку солоного огірка.

Крок 12. В останню чергу налийте в сковорідку розведену водою томатну пасту і все тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин.

Крок 13. Засмажку перекладіть до звареному картоплі, додайте сіль з чорним перцем і лавровим листом і через 5-8 хвилин вимкніть вогонь.

Крок 14. До солянці додайте дрібно нашатковану зелень і дайте їй 10 хвилин для настоювання.

Крок 15. Приготовану солянку розлийте по тарілках і в кожну покладіть сметану.

Крок 16. Доповніть блюдо скибочками лимона і сервіруйте до обіду. Приємного апетиту!