Солянка з куркою та картоплею
Солянка з куркою та картоплею виходить більш легким, менш жирної та дієтичної порівняно зі звареної на свинині, та й смак дещо інший. У цьому рецепті готуємо солянку на курячому філе і без додавання ковбасних виробів, а інші інгредієнти, такі ж, як у класичному варіанті.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Куряче філе – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Солоні огірки – 1 шт.
- Маслини – 45 гр.
- Цибуля – 1/2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор/томатна паста – 1 шт./2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лимон – за смаком.
- Свіжа зелень – за смаком.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Почистити і промити картоплю, цибулю та моркву.
Крок 2. Куряче філе промити і нарізати невеликими кубиками. Підготувати інші інгредієнти.
Крок 3. Картоплю, солоний огірок і помідор нарізати невеликими кубиками. У каструлі закип’ятити воду з розрахунку на 2 порції супу, перекласти в неї нарізку картоплі з огірком і поварити на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 10-15 хвилин.
Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажити протягом 5-7 хвилин шматочки філе, додати до нього нарізаний помідор (можна замінити 2 ст. ложками томатної пасти), перемішати і вимкнути вогонь. Перекласти філе в каструлю до звареному картоплі.
Крок 5. В іншій сковорідці обсмажити до легкого рум’яного кольору нарізку цибулі з натертою морквою і цю засмажку перекласти до солянці. Потім в солянку по своєму смаку додати сіль із чорним перцем і лавровим листом, поварити 10-15 хвилин, вогонь вимкнути і дати їй 10 хвилин для настоювання.
Крок 6. Приготовану солянку з куркою та картоплею розлити по тарілках, доповнити скибочками лимона, маслинами, сметаною і сервірувати до обіду. Приємного апетиту!