Солянка збірна мясна з картоплею класична – 8 рецептів з покроковими фото

Солянка з куркою та картоплею

Солянка з куркою та картоплею виходить більш легким, менш жирної та дієтичної порівняно зі звареної на свинині, та й смак дещо інший. У цьому рецепті готуємо солянку на курячому філе і без додавання ковбасних виробів, а інші інгредієнти, такі ж, як у класичному варіанті.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Солоні огірки – 1 шт.
  • Маслини – 45 гр.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор/томатна паста – 1 шт./2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимон – за смаком.
  • Свіжа зелень – за смаком.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Почистити і промити картоплю, цибулю та моркву.

Крок 2. Куряче філе промити і нарізати невеликими кубиками. Підготувати інші інгредієнти.

Крок 3. Картоплю, солоний огірок і помідор нарізати невеликими кубиками. У каструлі закип’ятити воду з розрахунку на 2 порції супу, перекласти в неї нарізку картоплі з огірком і поварити на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 10-15 хвилин.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажити протягом 5-7 хвилин шматочки філе, додати до нього нарізаний помідор (можна замінити 2 ст. ложками томатної пасти), перемішати і вимкнути вогонь. Перекласти філе в каструлю до звареному картоплі.

Крок 5. В іншій сковорідці обсмажити до легкого рум’яного кольору нарізку цибулі з натертою морквою і цю засмажку перекласти до солянці. Потім в солянку по своєму смаку додати сіль із чорним перцем і лавровим листом, поварити 10-15 хвилин, вогонь вимкнути і дати їй 10 хвилин для настоювання.

Крок 6. Приготовану солянку з куркою та картоплею розлити по тарілках, доповнити скибочками лимона, маслинами, сметаною і сервірувати до обіду. Приємного апетиту!