Солянка збірна мясна з картоплею класична – 8 рецептів з покроковими фото

Солянка з ковбасою і картоплею без огірків

Солоні огірки є важливим інгредієнтом в солянці, але і без огірків солянка з ковбасою і картоплею виходить не менш смачною, наваристою і ситної, а збалансований кислуватий смак додадуть їй томатна паста і лимони. Ковбаса для солянки береться декількох видів і можна доповнити будь-яким м’ясом. У цьому рецепті готуємо солянку на маленькому вогні і протягом не менше 1 години.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • М’ясні продукти (ковбаса) – 400 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Шафран/куркума – ½ ч. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Оливки – за смаком.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для солянки. Овочі почистити і промити.

Крок 2. Цибулю нарізати невеликими кубиками. Моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 3. Потім ці овочі обсмажити до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 4. Вибрані для солянки різні види ковбас та інших м’ясних продуктів нарізати маленькими кубиками.

Крок 5. М’ясну нарізку перекласти в сковорідку до овочів і обсмажити її до рум’яного кольору. Картоплю нарізати великими брусочками.

Крок 6. У каструлю для варива солянки перекласти обсмажені інгредієнти, залити водою з розрахунку на 4 порції супу, додати томатну пасту, сіль і шафран або куркуму, нарізку картоплі і довести до кипіння. Потім томити солянку на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 1-1,5 годин.

Крок 7. До кінця приготування додати в солянку, дрібно нарізану зелень.

Крок 8. Приготовану солянку з ковбасою і картоплею без огірків розлити по тарілках, доповнити оливками з скибочками лимона і сервірувати до обіду. Приємного апетиту!