Ставрида – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Засолювання ставриди в домашніх умовах

Засолювання ставриди в домашніх умовах виходить неймовірно ароматною і яскравою за смаком. Подавайте частування до столу з чорним хлібом в якості холодної закуски. Для маринування риби в домашніх умовах скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ставрида – 0,8 кг
  • Сіль – 0,4 кг

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібну кількість риби та солі.

Крок 2. Добре промиваємо рибу під водою і починаємо її викладати в зручну форму шарами.

Крок 3. Шари риби чергуємо з шарами солі.

Крок 4. Закриваємо заготівлю кришкою. Встановлюємо зверху вантаж і залишаємо на добу в холодильник.

Крок 5. Через добу риба пустить сік і утворюється соляний розчин.

Крок 6. Далі рибу промиваємо і вимочуємо у воді рівно годину. Після витягуємо з рідини і обсушуємо.

Крок 7. Засолена ставрида в домашніх умовах готова. Можна пригощатися!