Засолювання ставриди в домашніх умовах
Засолювання ставриди в домашніх умовах виходить неймовірно ароматною і яскравою за смаком. Подавайте частування до столу з чорним хлібом в якості холодної закуски. Для маринування риби в домашніх умовах скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ставрида – 0,8 кг
- Сіль – 0,4 кг
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібну кількість риби та солі.
Крок 2. Добре промиваємо рибу під водою і починаємо її викладати в зручну форму шарами.
Крок 3. Шари риби чергуємо з шарами солі.
Крок 4. Закриваємо заготівлю кришкою. Встановлюємо зверху вантаж і залишаємо на добу в холодильник.
Крок 5. Через добу риба пустить сік і утворюється соляний розчин.
Крок 6. Далі рибу промиваємо і вимочуємо у воді рівно годину. Після витягуємо з рідини і обсушуємо.
Крок 7. Засолена ставрида в домашніх умовах готова. Можна пригощатися!