Ставрида – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ставрида, маринована в домашніх умовах

Ставрида, маринована в домашніх умовах виходить дуже соковитою, ароматною і яскравою за смаком. Подавайте частування до столу з чорним хлібом в якості холодної закуски. Для маринування риби в домашніх умовах скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ставрида – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – за смаком.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ставриди і добре промиваємо її під водою.

Крок 2. Далі рибу очищаємо, обов’язково зрізаємо голови.

Крок 3. Перекладаємо підготовлену ставриду в глибоку миску. Доповнюємо її цукром, сіллю і поламаним лавровим листом. Перемішуємо і залишаємо на добу.

Крок 4. Готуємо маринад. Для цього кип’ятимо, літр води з сіллю, цукром і запашним перцем. Даємо заготівлі охолонути і додаємо оцет.

Крок 5. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.

Крок 6. Рибу відкидаємо на сито і промиваємо.

Крок 7. Після перекладаємо в зручний контейнер разом з цибулею.

Крок 8. Заливаємо продукти маринадом і залишаємо на 2-3 дні.

Крок 9. Ставрида, маринована в домашніх умовах готова. Подавайте до столу!