Ставрида, маринована в домашніх умовах
Ставрида, маринована в домашніх умовах виходить дуже соковитою, ароматною і яскравою за смаком. Подавайте частування до столу з чорним хлібом в якості холодної закуски. Для маринування риби в домашніх умовах скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.
Час готування – 4 дні
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ставрида – 0,5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець духмяний горошок – за смаком.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ставриди і добре промиваємо її під водою.
Крок 2. Далі рибу очищаємо, обов’язково зрізаємо голови.
Крок 3. Перекладаємо підготовлену ставриду в глибоку миску. Доповнюємо її цукром, сіллю і поламаним лавровим листом. Перемішуємо і залишаємо на добу.
Крок 4. Готуємо маринад. Для цього кип’ятимо, літр води з сіллю, цукром і запашним перцем. Даємо заготівлі охолонути і додаємо оцет.
Крок 5. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.
Крок 6. Рибу відкидаємо на сито і промиваємо.
Крок 7. Після перекладаємо в зручний контейнер разом з цибулею.
Крок 8. Заливаємо продукти маринадом і залишаємо на 2-3 дні.
Крок 9. Ставрида, маринована в домашніх умовах готова. Подавайте до столу!