Ставрида – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована ставрида

Тушкована ставрида – дуже ситне, смачне і цікаве блюдо для вашого обіду або вечері. Така кулінарна ідея точно урізноманітнює звичне меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ставрида – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо ставриду і кладемо половину в змащену рослинним маслом сковороду.

Крок 2. Викладаємо на рибу лавровий лист і горошини чорного перцю.

Крок 3. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.

Крок 4. Кладемо половину цибулі на рибу.

Крок 5. Цибулевий шар закриваємо залишилася рибою. Знову додаємо спеції.

Крок 6. Знову викладаємо цибулю.

Крок 7. Заливаємо заготівлю водою. Вона повинна повністю покрити рибу з цибулею. Доводимо вміст до кипіння і після тушкуємо під кришкою близько 30 хвилин.

Крок 8. Тушкована ставрида готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!