Ставрида – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з ставриди

Котлети з ставриди виходять дуже ніжними, соковитими і смачними. Відмінне рішення для вашого живильного сімейного обіду або вечері. Подавайте частування до столу разом з картопляним пюре або іншими гарнірами за смаком. Ваші близькі або гості не зможуть встояти!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш з ставриди – 400 гр.
  • Картопля – 1-2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю натираємо його на крупній тертці. Викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Прокручуємо підготовлену ставриду через м’ясорубку і викладаємо до картоплі. Посипаємо спеціями за смаком.

Крок 3. Солимо заготовку за смаком.

Крок 4. Сюди ж додаємо подрібнений часник.

Крок 5. Вимішуємо фарш до однорідності. Ліпимо з маси акуратні котлетки і обвалюємо їх у борошні.

Крок 6. Збовтуємо куряче яйце з сіллю і спеціями за смаком. Потім у цю суміш кожну котлету.

Крок 7. Перекладаємо заготовки в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю і після тушкуємо під кришкою близько 10-15 хвилин.

Крок 8. Котлети з ставриди готові. Вони виходять м’якими і дуже соковитими. Можна пробувати!