Ставрида з овочами в духовці
Ставрида з овочами в духовці приємно здивує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Подавайте частування до домашнього обіду або вечері. Можна подавати як самостійне блюдо без додаткового гарніру. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ставрида – 0,5 кг
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори черрі – 150 гр.
- Спеції – за смаком.
- Розмарин – 2 гілки.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо та очищаємо овочі. Кабачок, цибулю і помідори черрі нарізаємо кружечками.
Крок 2. Добре промиваємо і очищаємо ставриду. Зрізаємо хвостики і голови.
Крок 3. Глибоку форму для запікання обмазуємо рослинним маслом. На дно кладемо шар з лука і кабачків.
Крок 4. Далі викладаємо помідори і ставриду. Доповнюємо гілочками розмарину, посипаємо спеціями за смаком.
Крок 5. Якщо у ваших спеціях немає солі, то не забуваємо посолити за смаком. Тепер заготівлю можна запікати.
Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 7. Ставрида з овочами в духовці готова. Подавайте до столу апетитне і соковите блюдо!