Ставрида – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ставрида з овочами в духовці

Ставрида з овочами в духовці приємно здивує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Подавайте частування до домашнього обіду або вечері. Можна подавати як самостійне блюдо без додаткового гарніру. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ставрида – 0,5 кг
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори черрі – 150 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо та очищаємо овочі. Кабачок, цибулю і помідори черрі нарізаємо кружечками.

Крок 2. Добре промиваємо і очищаємо ставриду. Зрізаємо хвостики і голови.

Крок 3. Глибоку форму для запікання обмазуємо рослинним маслом. На дно кладемо шар з лука і кабачків.

Крок 4. Далі викладаємо помідори і ставриду. Доповнюємо гілочками розмарину, посипаємо спеціями за смаком.

Крок 5. Якщо у ваших спеціях немає солі, то не забуваємо посолити за смаком. Тепер заготівлю можна запікати.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 7. Ставрида з овочами в духовці готова. Подавайте до столу апетитне і соковите блюдо!