Ставрида в духовці з картоплею
Ставрида в духовці з картоплею порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері. Можна подавати як самостійне блюдо без додаткового гарніру. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ставрида – 300 гр.
- Картопля – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 3 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо ставриду під водою і обсушуємо її. При необхідності, рибку попередньо очищаємо.
Крок 2. Чистимо від шкірки і лушпиння овочі, також промиваємо їх.
Крок 3. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Викладаємо їх у глибоку форму для запікання, обмащений рослинним маслом.
Крок 4. Ріжемо кружечками картоплю і кладемо його на цибулю.
Крок 5. Рясно посипаємо овочі сіллю і спеціями за смаком.
Крок 6. Зверху викладаємо рибу і шматочки моркви. Знову солимо і доповнюємо спеціями, обмазуємо сметаною і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.
Крок 7. Ставрида з картоплею в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!