Ставрида – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ставрида в духовці з картоплею

Ставрида в духовці з картоплею порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері. Можна подавати як самостійне блюдо без додаткового гарніру. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ставрида – 300 гр.
  • Картопля – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо ставриду під водою і обсушуємо її. При необхідності, рибку попередньо очищаємо.

Крок 2. Чистимо від шкірки і лушпиння овочі, також промиваємо їх.

Крок 3. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Викладаємо їх у глибоку форму для запікання, обмащений рослинним маслом.

Крок 4. Ріжемо кружечками картоплю і кладемо його на цибулю.

Крок 5. Рясно посипаємо овочі сіллю і спеціями за смаком.

Крок 6. Зверху викладаємо рибу і шматочки моркви. Знову солимо і доповнюємо спеціями, обмазуємо сметаною і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.

Крок 7. Ставрида з картоплею в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!