Ставрида – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смажена ставрида на сковороді

Смажена ставрида на сковороді – це рум’яне і хрустке частування для вашого домашнього столу. Подавайте готову рибу з хлібом, овочами або вашими улюбленими гарнірами. Таке частування обов’язково сподобається вашим рідним. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ставрида – 1 кг
  • Спеції для риби – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Борошно для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо один кілограм ставриди.

Крок 2. Рибу потрібно позбавити від голів і добре промити під водою.

Крок 3. Кладемо рибу в глибоку миску, доповнюємо сіллю, спеціями та олією. Добре все перемішуємо.

Крок 4. Залишаємо заготовки маринуватися на один-два години.

Крок 5. Обвалюємо мариновану ставриду в борошні і викладаємо в прогріту з рослинною олією сковороду.

Крок 6. Обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю з кожної сторони.

Крок 7. Смажена ставрида на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!