Стегенця на сковороді – 8 смачних рецептів курячих стегенець з покроковими фото

Смачні курячі стегенця з цибулею

Рецепт стегенець, приготованих з ніжним смаком і карамельним за кольором і запахом цибулею, досить простий і подобається абсолютно всім господиням. Він легко завоює місце на вашому буденне і святковому столі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Стегенця курячі – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сушений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиваємо курячі стегенця проточною теплою водою. Потім обтираем м’ясо паперовими рушниками, щоб вбралася зайва волога. Обсохлі стегенця розрізаємо на більш дрібні шматочки.

Крок 2. Знімаємо з обох цибулин цибулі й нарізаємо їх кільцями невеликої товщини.

Крок 3. В заздалегідь розігріту в сковороді оливкову олію висипаємо кільця цибулі. Обсмажуємо до карамельного відтінку: на це знадобиться близько п’яти хвилин.

Крок 4. Курячі стегенця присмачую спеціями – сушеним часником, чорним меленим перцем і сіллю. Потім викладаємо м’ясо в сковороду до цибулі.

Крок 5. Обсмажуємо шматочки курячих стегенець близько п’яти хвилин, а потім перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати таку ж кількість часу.

Крок 6. Зменшуємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо під нею м’ясо з цибулею 45 хвилин. Через певний час страву можна подавати до столу.

Приємного апетиту!