Смачні курячі стегенця з цибулею
Рецепт стегенець, приготованих з ніжним смаком і карамельним за кольором і запахом цибулею, досить простий і подобається абсолютно всім господиням. Він легко завоює місце на вашому буденне і святковому столі.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Стегенця курячі – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник сушений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиваємо курячі стегенця проточною теплою водою. Потім обтираем м’ясо паперовими рушниками, щоб вбралася зайва волога. Обсохлі стегенця розрізаємо на більш дрібні шматочки.
Крок 2. Знімаємо з обох цибулин цибулі й нарізаємо їх кільцями невеликої товщини.
Крок 3. В заздалегідь розігріту в сковороді оливкову олію висипаємо кільця цибулі. Обсмажуємо до карамельного відтінку: на це знадобиться близько п’яти хвилин.
Крок 4. Курячі стегенця присмачую спеціями – сушеним часником, чорним меленим перцем і сіллю. Потім викладаємо м’ясо в сковороду до цибулі.
Крок 5. Обсмажуємо шматочки курячих стегенець близько п’яти хвилин, а потім перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати таку ж кількість часу.
Крок 6. Зменшуємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо під нею м’ясо з цибулею 45 хвилин. Через певний час страву можна подавати до столу.
Приємного апетиту!