Курячі стегенця з підливою на сковороді
Курячі стегенця з підливою готують у два етапи. Перший етап включає в себе смаження м’яса в борошні до золотистої скоринки. На другому етапі стегенця тушкують у цибулевої підливі, а потім тушкують у духовці до повної готовності.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Стегенця курячі – 4 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- цибульний Порошок – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець кайенский – 1 / 4 ч. л.
- Масло ріпакова – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Бульйон курячий – 1 склянка
- Чебрець – 2 гілки.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Включаємо духовку і виставляємо температуру 175 градусів. Заздалегідь просіваємо борошно через сито. Нам знадобиться дві столові ложки.
Крок 2. В окрему піалу викладаємо борошно, одну чайну ложку цибульного порошку, одну чайну ложку паприки і 1/4 чайної ложки кайенского перцю. Додаємо до інгредієнтів сіль і чорний перець, а потім перемішуємо. У сковороді (бажано чавунної) розігріваємо рапсове масло. Вимиті і обсохлі курячі стегенця обвалюємо в суміші і викладаємо в гаряче масло. Після обжарювання з обох сторін стегенець (1-2 хвилини до хрусткої скоринки) перекладаємо їх на тарілку.
Крок 3. Зубки часнику і цибулини без лушпиння дрібно рубаємо ножем і відправляємо в сковороду, до залишків ріпакової олії. Обсмажуємо спочатку цибулю до золотистого відтінку близько п’яти хвилин. Потім додаємо до нього часник і обсмажуємо не більше однієї хвилини. Не забуваємо посолити і поперчити інгредієнти.
Крок 4. До суміші цибулі і часнику додаємо залишки борошна і готовий курячий бульйон. На сильному вогні доводимо суміш до кипіння. Потім вогонь потрібно зменшити і викласти в сковороду стегенця, чебрець і лавровий лист (бажано свіжий).
Крок 5. Ставимо сковороду з стегенцями в підливі всередину розігрітій до 180 градусів духовки на півгодини. Дістаємо з готового блюда чебрець і лавровий лист.
Приємного апетиту!