Курячі стегенця в пиві з золотистою скоринкою
Завдяки вмісту в рецепті пива, курячі стегенця швидше просочуються спеціями, а м’ясо виходить дуже м’яким і ніжним. У готовому страві є злегка вловимий запах хмелю, проте відсутній алкоголь: він випаровується у процесі теплової обробки.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Стегенця курячі – 2 шт.
- Паприка солодка – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Пиво– 300 мл
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Пару курячих стегенець перевіряємо на наявність пір’я і плівок. Видаляємо їх. Потім промиваємо стегенця теплою водою і обтираем паперовими рушниками, щоб волога вбереться в папір і м’ясо швидше обсохло.
Крок 2. В окремій піалі змішуємо одну столову ложку солодкої паприки і сіль. Змащуємо курячі стегенця спеціями зі всіх сторін. Викладаємо м’ясо в спеціях в розігріту на плиті ємність з рослинним маслом. Обсмажуємо стегенця з усіх боків до рум’яності.
Крок 3. Одну велику і очищену від лушпиння цибулину розрізаємо вздовж навпіл і подрібнюємо півкільцями. Викладаємо смажені стегенця з сковороди на тарілку, а в олію, кладемо цибулю.
Крок 4. Коли цибуля розм’якшиться, повертаємо в сковороду стегенця. Вливаємо 300 мілілітрів пива.
Крок 5. Щільно накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо страву до готовності півгодини на середньому вогні.
Приємного апетиту!