Стегно індички в духовці – 10 смачних рецептів приготування філе індички з покроковими фото

Ніжне і м’яке стегно індички, запечена з яблуками

Ніжне і апетитне м’ясо можна запекти в духовці з яблуками. Вибирайте для приготування стегно індички. Готовий продукт вийде соковитим і м’яким. Оцініть ідею для яскравого домашнього вечері.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкова – 60 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти за списком. З стегна індички обережно витягуємо кістку, потім м’ясо промиваємо і обтираем паперовим рушником.

2. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, сіль, мелений перець, базилік і дрібно порізані зубчики часнику. З половинки лимона сюди вичавлюємо трохи соку. Розмішуємо суміш.

3. Поливаємо пряної заправкою шматок м’яса. В кількох місцях можна зробити невеликі проколи для кращої просочення. Залишаємо продукт маринуватися на 30 хвилин.

4. Промиваємо яблука під водою і розрізаємо їх на великі шматочки. Кісточки акуратно витягаємо.

5. Викладаємо м’ясо індички і яблука в рукав для випікання. Зав’язуємо з обох сторін, кладемо на деко і відправляємо в духовку на 1 годину 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

6. Готовий продукт трохи охолоджуємо і витягаємо з рукава. Ділимо м’ясо з яблуками на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!