Ніжне і м’яке стегно індички, запечена з яблуками
Ніжне і апетитне м’ясо можна запекти в духовці з яблуками. Вибирайте для приготування стегно індички. Готовий продукт вийде соковитим і м’яким. Оцініть ідею для яскравого домашнього вечері.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Лимон – 0,5 шт.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкова – 60 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти за списком. З стегна індички обережно витягуємо кістку, потім м’ясо промиваємо і обтираем паперовим рушником.
2. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, сіль, мелений перець, базилік і дрібно порізані зубчики часнику. З половинки лимона сюди вичавлюємо трохи соку. Розмішуємо суміш.
3. Поливаємо пряної заправкою шматок м’яса. В кількох місцях можна зробити невеликі проколи для кращої просочення. Залишаємо продукт маринуватися на 30 хвилин.
4. Промиваємо яблука під водою і розрізаємо їх на великі шматочки. Кісточки акуратно витягаємо.
5. Викладаємо м’ясо індички і яблука в рукав для випікання. Зав’язуємо з обох сторін, кладемо на деко і відправляємо в духовку на 1 годину 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
6. Готовий продукт трохи охолоджуємо і витягаємо з рукава. Ділимо м’ясо з яблуками на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!