Як смачно запекти стегно індички з овочами в духовці?
Соковите стегно індички можна запекти в духовці разом з овочами. Ви отримаєте апетитне і яскраве м’ясна страва з гарніром для вашого обіду або вечері. Також рецепт підходить для святкового меню.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Стегно індички – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Соус соєвий – 120 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У невеликій тарілці з’єднуємо соєвий соус, подрібнені зубчики часнику і спеції за смаком. Розмішуємо.
2. Підготовленим соусом заливаємо розморожені і промиті стегна індички. Залишаємо м’ясо маринуватися на 30-40 хвилин.
3. В цей час очищаємо овочі. Картоплю і моркву ріжемо великими шматочками, цибулю – півкільцями. Викладаємо продукти у форму для випікання. Посипаємо сіллю і поливаємо рослинним маслом.
4. Зверху кладемо мариновані в соєвому соусі стегна індички. Випікаємо блюдо півтори години при температурі 180-200 градусів.
5. Готову страву трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!