Страви з кислого кефіру – 6 рецептів приготування з кислого кефіру з покроковими фото

Маннік на кислому кефірі

Манник, як відома всім домашня випічка, особливо смачним виходить на кислому кефірі і відрізняється від спеченого лепешняку на свіжому кефірі. Якщо кислого кефіру немає, дайте свіжого кефіру кілька годин постояти в теплі, і він підкисне. У цьому рецепті тісто для лепешняку замішуємо тільки на манці, без борошна, і додаємо розпушувач з вершковим маслом і збитими білками.

Час готування: 1 година 55 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • кислий Кефір – 450 мл
  • Манна крупа – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для лепешняку. Кефір заздалегідь витримайте при кімнатній температурі.

Крок 2. В окремий посуд насипте манку, залийте кефіром і добре перемішайте.

Крок 3. Цю суміш залиште на 1 годину, щоб крупа набухла.

Крок 4. Яйця акуратно розділіть на білки і жовтки і останні перекладіть в окремий посуд. До них насипте 40 грам цукру і додайте нарізане шматочками вершкове масло кімнатної температури.

Крок 5. Ці інгредієнти віночком перетріть до однорідної маси і повного розчинення цукру.

Крок 6. Потім до неї насипте розпушувач, перекладіть набряклу манку і перемішайте.

Крок 7. Білки перелийте в суху знежирену чашу міксера і додайте 40 грам цукру з сіллю.

Крок 8. Збийте білки в пишну стійку масу.

Крок 9. Збиті білки порційно, за 3-4 прийоми перекладіть тісто.

Крок 10. Після кожної порції білків, тісто відразу обережно перемішуйте, щоб білки не осіли. Увімкніть Духовку на 180°С.

Крок 11. Стінки рознімної форми для випічки змастіть вершковим маслом, а дно застеліть папером. У неї акуратно перекладіть замішане тісто.

Крок 12. Запікайте манник протягом 50 хвилин. Перевірте шпажкою готовність випічки. Спечений манник дістаньте з духовки і охолодіть у формі.

Крок 13. Потім зніміть форму. Приготований маннік на кислому кефірі посипте цукровою пудрою, порційно наріжте, доповніть солодким топпінгом і можете сервірувати до чаю. Приємного апетиту!